John Agyekum Kufuor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Kufuor
John Kufuor 29112006.jpg
Présidhèn Ghana 11
Linggih
7 Januari 2001 – 7 Januari 2009
Wakil Présidhèn Alhaji Aliu Mahama
Kang sadurungé Jerry Rawlings
Kang sawisé John Atta Mills
Rerincèn dhiri
Lair (1938-12-08) Dhésèmber 8, 1938 (umur 80)
Kumasi, Wewengkon Ashante
Bangsa Ghana
Parté pulitik Parté Patriotik Baru
Sisihan Theresa Kufuor
Profési Pengacara
Agama Katulik Roma

John Kofi Agyekum Kufuor (lair 8 Dhésèmber 1938; umur 80 taun) inggih punika présidhèn Ghana wiwit tanggal 7 Januari 2001 dumugi tanggal 7 Januari 2009. Piyambakipun nyalonaken dhiri wonten ing pemilu 2000 lan menang, nggantosaken Jerry Rawlings, ingkang ngawonaken piyambakipun wonten ing pemilu sadèrèngipun, taun 1996, lan ngalami peralihan kekuasaan ingkang pisanan damai wiwit kamardikan nagara punika dipunbiwarakaken. kekalih pihak saking tiyang sepuhipun Kufuor asalipun saking kulawarga-kulawarga ingkang misuwur ingkang anggota-anggotanipun kalebet kepala suku, profésional, lan pulitikus. J.A. Kufuor palakrama kaliyan Theresa Kufuor, ingkang miyos kanthi namakulawarga Mensah. Palakramanipun dipunparingi 5 putra. Kufuor lan kulawarganipun minangka anggota Gréja Katulik Roma.[1]

Kabinet I John Kufuor (Januari 2001)[besut | besut sumber]

  • John Agyekum Kufuor — Présidhèn Ghana
  • Hon. Aliu Mahama — Wakil Présidhèn
  • Prof. Christopher Ameyaw Akumfi — Mantri Pendidikan, kagantos déning;
  • Mr. Kwadwo Baah Wiredu— Mantri Pendidikan, Pemuda, dan Ulah raga
  • Mrs. Cecilia Bannerman — Mantri Tenaga Kerja Pembangunan & Pekerjaan
  • Prof. Albert Kan-Dapaah — Mantri Komunikasi
  • Hon. Yaw Osafo-Marfo — Mantri Keuangan
  • Mr. Jake Okanta Obetsebi-Lamptey — Mantri Informasi
  • Dr Kwame Addo-Kufuor — Mantri Pertahanan Lajeng tumindak minangka Mantri Dalam Negeri
  • Madam Hawa Yakubu — Mantri Pariwisata
  • Hon. Kwadwo Baah-Wiredu — Kementerian Pamaréntah Laladan & Pembangunan Pedésaan, kagantos déning;
  • Mr. Charles Bintim — Kementerian Pamaréntah Laladan & Pembangunan Pedésaan
  • Hon. Hackman Owusu-Agyeman — Mantri Urusan Luar Negeri, kagantos déning;
  • Nana Addo Dankwa Akufo-Addo — Mantri Urusan Luar Negeri
  • Major (Rtd) Courage Emmanuel Kobla Quashigah — Mantri Pangan lan Pertanian
  • Hon. Richard W. Anane — Mantri Keséhatan
  • Prof. Mike Oquaye — Mantri Lingkungan dan Pengetahuan
  • Hon. Kwamina Bartels — Mantri Pembangunan Sektor Swasta & PSI
  • Hon. Dr. Richard Winfred Anane — Mantri Transportasi Jalan
  • Prof. Christopher Ameyaw-Akumfi — Mantri untuk Habours & Kereta Api
  • Mr. Alan Kyeremanten — Mantri Perdagangan lan Industri
  • Hon. Malik Al-Hassan Yakubu — Mantri Urusan Dalam Negeri, kagantos déning;
  • Hon. Hackman Owusu-Agyeman — Mantri Urusan Dalam Negeri
  • Mr. Nana Addo Danquah Akufo-Addo — Jaksa Agung & Mantri Kehakiman, kagantos déning;
  • Hon. Papa Owusu Ankomah — Mantri Urusan Luar Negeri
  • Alhaji Mallam Issah — Mantri Pemuda dan Ulah raga, kagantos déning;
  • Hon. Papa Owusu Ankomah — Mantri Pemuda dan Ulah raga, kagantos déning;
  • Hon. Osei Kwaku — Mantri Pemuda dan Ulah raga
  • Hon. Albert Kan-Dapaah — Mantri Energi, kagantos déning;
  • Dr. Paa Kwesi Nduom — Mantri Energi
  • Dr. Paa Kwesi Nduom — Mantri Perencanaan Ékonomi & NEPAD
  • Hon. Felix Owusu Agyapong — Mantri Luar Parlemen
  • Miss Elizabeth Ohene — Mantri Nagara in Charge Pendidikan Tersier
  • Miss Christine Churcher — Mantri Nagara in Charge Dasar, Pendidikan Menengah & Gadis-Anak[2]

Kabinet II John Kufuor (Januari 2005)[besut | besut sumber]

  • John Agyekum Kufuor — Présidhèn
  • Hon. Aliu Mahama — Wakil Présidhèn
  • Yaw Osafo-Maafo — Mantri Pendidikan dan Ulah raga
  • Joseph K. Ada — Mantri Tenaga Kerja, Pemuda dan Pembangunan
  • Prof. Mike Oquaye — Mantri Energi
  • Hajia Alima Mahama — Mantri Urusan Perempuan dan Anak-anak
  • Kwadwo Baah Wiredu — Mantri Keuangan dan Perencanaan Ékonomi
  • Dan Botwe — Mantri Komunikasi
  • Dr Kwame Addo-Kufuor — Mantri Pertahanan
  • Jake Okanka Obetsebi-Lamptey — Mantri Pariwisata dan Modernisasi Ibu Kota
  • Charles Bintim — Mantri untuk Pamaréntahan Setempat dan Pembangunan Pedésaaan
  • Nana Addo Dankwa Akufo-Addo — Mantri Luar Negeri dan Urusan Persemakmuran
  • Ny. Gladys Asmah — Mantri Perikanan
  • Ernest Akobuor Debrah — Mantri Pertanian dan Pangan
  • Mayor (pens.) Courage Emmanuel Kobla Quashigah — Mantri Keséhatan
  • Nn. Christine Churcher — Mantri Lingkungan Hidup dan Ilmu Pengetahuan
  • Kwamina Bartels — Mantri untuk Pembangunan Sektor Swasta dan PSI
  • Dr. Richard Winfred Anane — Mantri Transportasi Jalan
  • Prof. Christopher Ameyaw-Akumfi — Mantri Urusan Pelabuhan dan Jalan Kereta Api
  • Alan Kyeremanten — Mantri Perdagangan dan Industri

Kabinet III John Kufuor (2006)[besut | besut sumber]

  • John Agyekum Kufuor — Présidhèn Ghana
  • Hon. Aliu Mahama — Wakil Présidhèn
  • Hon. Papa Owusu Ankama — Mantri Pendidikan, Ilmu Pengetahuan, dan Ulah raga
  • Hon. Joseph K. Adda — Mantri Tenaga Kerja, Pemuda dan Pembangunan
  • Prof. Mike Oquaye — Mantri Komunikasi
  • Hajia Alima Mahama — Mantri Urusan Perempuan dan Anak-anak
  • Hon. Kwadwo Baah Wiredu — Mantri Keuangan dan Perencanaan Ékonomi
  • Mr. Kwamina Bartels — Mantri Informasi dan Orientasi Nasional
  • Dr. Kwame Addo-Kufuor — Mantri Pertahanan
  • Mr Jake Okanka Obetsebi-Lamptey — Mantri Hubungan Pariwisata & Diaporan
  • Mr. Asamoah Boateng — Kementerian Laladan, Pembangunan Pedésaan Pamaréntah & Lingkungan
  • Nana Addo Dankwa Akufo-Addo — Mantri Luar Negeri dan NEPAD
  • Mrs. Gladys Asmah — Mantri Perikanan
  • Mr. Ernest Akobuor Debrah — Mantri Pangan dan Pertanian
  • Major (Rtd) Courage Emmanuel Kobla Quashigah — Mantri Keséhatan
  • Hon. Dr. Richard Winfred Anane — Mantri Perhubungan (Later Resigned)
  • Prof. Christopher Ameyaw-Akumfi — Mantri kanggé Ports, Habours & Kereta Api
  • Mr. Alan Kyeremanten — Mantri Perdagangan dan Industri, Private Sector Development & PSI
  • Mr. Albert Kan-Dapaah — Mantri Urusan Dalam Negeri
  • Mr. Joe Ghartey — Jaksa Agung & Mantri Kehakiman
  • Hon. Felix Owusu Agyapong — Mantri Luar Parlemen & Acting Mantri Perhubungan
  • Mr. Francis Poku — Mantri Keamanan Nasional
  • Mr. Kwadwo Mpiani — Mantri Luar Présidhèn
  • Hon. S.K. Boafo — Mantri Nagara in Charge Urusan Budaya & Chieftancy
  • Miss Elizabeth Ohene — Mantri Nagara ing Kepresidenan[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]



Kang sadurungé
Mantri Pamaréntahan Lokal
1982
Kang sawisé
Acquah Harrison
Kang sadurungé
Jerry Rawlings
Présidhèn Ghana
7 Januari 20017 Januari 2009
Kang sawisé
John Atta Mills
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat
Kang sadurungé
{{{before}}}
{{{title}}} Isih njabat