Joel Kinnaman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Joel Kinnaman
Joel Kinnaman 2014 (cropped).jpg
Kinnaman ing taun 2014
Lair Charles Joel Nordström Kinnaman
(1979-11-25) 25 Novèmber 1979 (umur 38)
Stockholm, Sweden
Padunungan Los Angeles, California, United States
Pakaryan Paraga filem
Taun aktif 1990–saiki
Bojo Cleo Wattenström
Dulur Melinda Kinnaman (half-sister)

Charles Joel Nordström Kinnaman (lair ing tanggal 25 Novèmber taun 1979),[1] kawentar ing profèsional minangka jeneng Joel Kinnaman, dhèwèké iku paraga lanang Swédia-Amérika,[1] dadi misuwur amarga main perané ing filem Swédia judhulé Easy Money,[2][3] perané dhèwèké ing filem iku menangi Guldbagge Award ing kategori "Best Actor", lan uga perané minangka Frank Wagner ing sèri filem Johan Falk lan Gubernur Will Conway ing filem House of Cards vèrsi Amérika. Dhèwèké uga dadi paraga detektif Stephen Holder ing AMC The Killing, lan main dadi Alex Murphy ing filem RoboCop remake taun 2014, lan Rick Flag ing filem adhaptasi Suicide Squad (2016), adhedhasar saka DC Comics tim anti-adiwira sing jenengé padha.[4]

Babad urip[besut | besut sumber]

Kinnaman lair lan tuwuh ing  Stockholm.[5] Ibuké, Bitte Juru térapi, warga Swédia.[6][5] bapaké, Steve Kinnaman (asliné David Kinnaman), iku bala Amérika sing mèlu ing mangsa Perang Vietnam lan kabur saka pusat militèr ing Bangkok.[7][8][9] Kinnaman duwé loro kewarganegaraan Swédia and Amérika, amarga bapaké warga Amérika.[3][10]  Bapaké Kinnaman, kulawarga ik saka Midwest Amérika, iku saka Inggris, Jerman, Irlandia, lan keturunan Scottish, nanging ibuké Kinnaman iku yahudi (dhèwèké keturunan yahudi Ukraina sing pindhah menyang Swédia).[11][12] Kinnaman duwé 5 sadulur wédok, salah sijiné paraga wédok Melinda Kinnaman (sadulur tiriné).[13] nalika Kinnaman cilik, Kinnaman sinau loro bahasa minangka dhèwèké "ngomong baa Inggris karo bapaké lang ngomong basa Swédia karo ibuké".[5] Kinnaman spent setaun ing Texas minangka program ijol-ijolan siswa SMA[14]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Joel Kinnaman" (in Swedish).
  2. ^ Rehlin, Gunnar (7 April 2010).
  3. ^ a b Hägred, Per (19 January 2010).
  4. ^ http://screenrant.com/suicide-squad-movie-rick-flagg-actor-joel-kinnaman/
  5. ^ a b c Rochlinfer, Margy (7 February 2014).
  6. ^ Jackson, Helen (6 February 2014).
  7. ^ Yglesias, Matthew.
  8. ^ Tweet Lina Wennersten 08-13 59 36 lina.wennersten@svd.se.
  9. ^ Eichel, Larry (9 December 1990).
  10. ^ Ventre, Michael (16 June 2011).
  11. ^ "Joel Kinnaman regerar i "Arn" - Film" (in Swedish). www.arbetarbladet.se.
  12. ^ http://blogs.forward.com/the-shmooze/193201/robocops-jewish/?
  13. ^ Andersson, Jan-Olov (22 August 2009).
  14. ^ Albiniak, Paige.