Joe Gomez

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Joe Gomez
France - England U19, 20150331 70.jpg
Gomez main kanggo Inggris U-19 ing taun 2015
Katerangan priangga
Jeneng dawa Joseph Dave Gomez[1]
Tanggal lair (1997-05-23) 23 Mèi 1997 (umur 22)[2]
Papan lair Catford, England
Dhuwur 6 ft 2 in (1.88 m)[3]
Posisi main Defender
Katerangan klub
Tim saiki
Liverpool
Angka 12
Karir nom
2007–2014 Charlton Athletic
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2015 Charlton Athletic 21 (0)
2015–saiki Liverpool 22 (0)
Tim nasional
2012 Inggris U16 2 (0)
2013–2014 Inggris U17 19 (0)
2014–2015 Inggris U19 4 (0)
2015– Inggris U21 7 (0)
2017– Inggris 2 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 22:13, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 21:50, 17 December 2017 (UTC)

Joseph Dave "Joe" Gomez (lair ing Catford, 23 Mèi 1997; umur 22 taun) ya iku sawijining juru main bal-balan saka negara Inggris sing main kanggo klub Liverpool, lan main ing posisi pemain.[4] Joe miwiti kang karir junior ing Charlton Athletic wiwit 2010, sadurungé gabung Liverpool ing taun 2015.[4][5]

Joe Gomez miwiti kariré ing Charlton Athletic, lan mlebu menyang tim utama wektu umur 17 taun lan main semusim ing tim sénior sadurungé gabung karo klub Liga Primér Inggris Liverpool F.C. ing wulan Juni 2015.[6] Gomez wis mbela timnas Inggris, lan mbiyantu Inggris menangaké Piala UEFA Èropah U-20 lan U-17/.[6] Joe Gomes wiwit debut ing timnas senior Inggris ing wulan Novèmber 2017.[7]

Gomez makili Inggris U-16 lan dadi juru main kunci ing tim U-17 kang njuwarai Kejuaraan Èropah 2014 ing Malta.[6] Gomez main penuh ing final mungsuh Walanda, lan kasil njuwarai kanthi adu pénalti.[6] Gomez dinobataké minangka salah siji juru main paling apik ing turnamèn UEFA.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "List of Players under Written Contract Registered Between 01/10/2014 and 31/10/2014" (pdf). The Football Association. k. 2. Dijupuk 5 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Cithakan:Hugman
  3. "Joseph Gomez: Overview". Premier League. Dijupuk 5 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. a b "Reds complete Joe Gomez transfer". Liverpool FC. Dijupuk 2018-01-19. 
  5. "Joe Gomez: Liverpool sign Charlton defender for £3.5m". BBC Sport (ing basa Inggris). 2015-06-20. Dijupuk 2018-01-19. 
  6. a b c d e "Siapakah Joe Gomez? Mengenal Bèg Muda Anyar Liverpool | Goal.com". www.goal.com (ing basa Indonesia). Dijupuk 2018-01-19. 
  7. "Joe Gomez - Player Profile 17/18" (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-19.