Jhalmuri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jhalmuri
Jhal muri 2.jpg
Jhalmuri
Panggonan asalIndia,
Bangladesh
Tlatah utawa prajaBengal
Woworan pokokMuri, Cucumber, chanachur, Mustard oil, lemon, onion, chili, tomato, salt, Coriander leaf
Buku masakan: Jhalmuri  Médhia: Jhalmuri

Jhalmuri (basa Banggala: ঝালমুড়ি ) minangka nyamikan pinggir dalan Benggala sing misuwur, digawe saka beras kembung lan macem-macem rempah - rempah, sayuran, chanachur lan minyak sawi . [1] Iki misuwur banget ing negara India Benggala Kulon [2] lan ing negara tetanggan Bangladesh . [3] Dadi misuwur ing London nalika koki Inggris sing diarani Angus Denoon nyoba jajanan iki ing Kolkata lan wiwit adol ing lurung-lurung ing London . [4] Popularitas Jhalmuri uga wis tekan kutha-kutha kulon liyane kaya Kutha New York liwat diaspora Bangladeshi . [5]

  1. "What is Jhal Muri | how to make Jhal Muri at home?". The Times of India (ing basa Inggris). 2020-04-21. Dibukak ing 2020-07-31.
  2. "The street food that silences even the most heated debate". BBC (ing basa Inggris). 2016-07-07. Dibukak ing 2020-08-05.
  3. Kraig, Bruce; Ph.D, Colleen Taylor Sen (2013-09-09). Street Food around the World: An Encyclopedia of Food and Culture: An Encyclopedia of Food and Culture (ing basa Inggris). ABC-CLIO. ISBN 978-1-59884-955-4.
  4. Chaudhuri, Zinnia Ray. "How jhal muri became a popular street food in Kolkata (and London)". Scroll.in (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-08-06.
  5. "This pop-up street food stand helps Bangladeshi immigrants transition to the U.S." NBC News (ing basa Inggris). Dibukak ing 6 August 2020.