Jeff Bezos

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jeff Bezos
Jeff Bezos at Amazon Spheres Grand Opening in Seattle - 2018 (39074799225) (cropped).jpg
Bezos ing Januari 2018
LairJeffrey Preston Jorgensen
(1964-01-12) Januari 12, 1964 (umur 58)
Albuquerque, New Mexico, A.S.
Alma materUniversitas Princeton
Pakaryan
  • Pengusaha teknologi
  • investor
  • filantropis
Taun aktif1987–saiki
Kondhang ingNgadegake Amazon lan Blue Origin
Bebathèn
resik
Increase US$196.5 Miliar (Oktober 2021)[1]
Ketuwa, CEO, lan Presidhen Amazon
BojoMacKenzie Bezos
(o. 1993)
Anak4

Jeffrey Preston Bezos (/ˈbzs/;[a] Jorgensen; lair 12 Januari 1964; umur 58 taun) yaiku salah sijining pengusaha paling sugih ing donya. Ia menika pangadheg, ketuwa, CEO, presidhen lan pemilik saham mayoritas perusahaan teknologi paling gedhe ing donya Amazon.com. Lulusan Universitas Princeton, Bezos sapisan dadi anggota Phi Beta Kappa, bekerja minangka analis keuangan kanggo D. E. Shaw & Co. sadurunge ngadegake Amazon ing taun 1994. Ia sapisan kapilih minangka Person of the Year dening majalah TIME.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Margane diarani karo logat basa Spanyol Kuba BAY-zohss miturut Bozos[2] and Robinson (2010), p. 7.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "#1 Jeff Bezos". Forbes. Dibukak ing november 4, 2021. Check date values in: |access-date= (pitulung)
  2. "Jeff Bezos pronounces his name". The Washington Post. 2009. Dibukak ing August 17, 2013.

Sumber[besut | besut sumber]

Wacaan lanjutan[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Gelar kinurmatan
Kang sadurungé
Bill Gates
Wong paling sugih ing donya
2018-saiki
Kang sawisé