Jean Piaget

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jean Piaget
Kala Filosofi Abad 20
Tlatah Filosofi Kilèn
Aliran Developmental
Gantha misuwur
Konstruksif epistemologi, Téyori Kognitif

Jean Piaget [ʒɑ̃ pjaˈʒɛ] (lair ing Neuchâtel, Swiss, 9 Agustus 1896 – pati 16 Sèptèmber 1980 ing yuswa 84 taun) inggih punika satunggalipun filsuf, ilmuwan, lan psikolog perkembangan Swiss, ingkang misuwur amargi panjenenganipun sampun neliti bab téyori perkembangan kognitif bocah-bocah.[1] Miturut Ernst von Glasersfeld, Jean Piaget ugi kalebet Perintis ageng wonten ing téyori konstruktivis bab kawruh.[1] Karyanipun Piaget ingkang punika kathah dipunsitir wonten ing pembahasan ngenani psikologi kognitif.[1] Karyanipun Piaget kathah dipunsitir wonten ing pembahasan babagan psikologi kognitif.

Wiwitanipun[besut | besut sumber]

Piaget dipunlairaken ing Neuchâtel ing wewengkon Swiss ingkang nganggé basa Perancis.[2] Ramanipun, Arthur Piaget, inggih punika satunggalipun profesor sastra Abad Pertengahan ing Universitas Neuchâtel.[2] Piaget kalebet lare ingkang nyanthelan lan gadhah minat ing ngèlmu biologi lan ngèlmu kawruh alam, mliginipun bab moluska (kerang-kerangan), lan sampun nerbitaken makalah sadèrèngipun Piaget lulus SMA.[2] Karieripun ing babagan ilmiah dipunwiwiti nalika yuswanipun nembé 11 taun, kanthi dipuntebitaken makalah cekak ing taun 1907 babagan manuk gréja albino.[2] Piaget pikantuk gelar Ph.D. wonten ing ngèlmu alamiah saking Universitas Neuchâtel, lan naté sinau ing Universitas Zürich.[2] Ing wekdal semanten, Piaget nerbitaken kalih makalah filsafat.[2] Paiget gadhah minat dhateng psikoanalisis, satunggalipun aliran pemikiran psikologi ingkang ngrembaka ing wekdal semanten.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c [An Exposition of Constructivism: Why Some Like it Radical]
  2. ^ a b c d e f g [Kesselring, Th. 1999. Jean Piaget. München: Beck]

Pranala njawi[besut | besut sumber]