Jean Piaget

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jean Piaget
Jean Piaget in Ann Arbor.png
Jean Piaget (1968)
Kala Filosofi Abad 20
Tlatah Filosofi Kilèn
Aliran Developmental
Gantha misuwur
Konstruksif epistemologi, Téyori Kognitif

Jean Piaget [ʒɑ̃ pjaˈʒɛ] (lair ing Neuchâtel, Swiss, 9 Agustus 1896 – pati 16 Sèptèmber 1980 ing yuswa 84 taun) inggih punika satunggalipun filsuf, ilmuwan, lan psikolog perkembangan Swiss, ingkang misuwur amargi panjenenganipun sampun neliti bab téyori perkembangan kognitif bocah-bocah.[1] Miturut Ernst von Glasersfeld, Jean Piaget ugi kalebet Perintis ageng wonten ing téyori konstruktivis bab kawruh.[1] Karyanipun Piaget ingkang punika kathah dipunsitir wonten ing pembahasan ngenani psikologi kognitif.[1] Karyanipun Piaget kathah dipunsitir wonten ing pembahasan babagan psikologi kognitif.

Wiwitanipun[besut | besut sumber]

Piaget dipunlairaken ing Neuchâtel ing wewengkon Swiss ingkang nganggé basa Perancis.[2] Ramanipun, Arthur Piaget, inggih punika satunggalipun profesor sastra Abad Pertengahan ing Universitas Neuchâtel.[2] Piaget kalebet lare ingkang nyanthelan lan gadhah minat ing ngèlmu biologi lan ngèlmu kawruh alam, mliginipun bab moluska (kerang-kerangan), lan sampun nerbitaken makalah sadèrèngipun Piaget lulus SMA.[2] Karieripun ing babagan ilmiah dipunwiwiti nalika yuswanipun nembé 11 taun, kanthi dipuntebitaken makalah cekak ing taun 1907 babagan manuk gréja albino.[2] Piaget pikantuk gelar Ph.D. wonten ing ngèlmu alamiah saking Universitas Neuchâtel, lan naté sinau ing Universitas Zürich.[2] Ing wekdal semanten, Piaget nerbitaken kalih makalah filsafat.[2] Paiget gadhah minat dhateng psikoanalisis, satunggalipun aliran pemikiran psikologi ingkang ngrembaka ing wekdal semanten.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c [An Exposition of Constructivism: Why Some Like it Radical]
  2. ^ a b c d e f g [Kesselring, Th. 1999. Jean Piaget. München: Beck]

Pranala njawi[besut | besut sumber]