Jean Auguste Dominique Ingres

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jean Auguste Dominique Ingres
Kmska Jean Auguste Dominique Ingres (1780-1867) - Zelfportret (1864) - 28-02-2010 13-37-05.jpg
Potrèt dhiri taun 1864.
Lair 29 Agustus 1780
Séda 14 Januari 1867 (yuswa 87 taun)
Warga nagara Prancis
Bidang Pelukis

Jean Auguste Dominique Ingres (IPA: [ʒɑ̃ ogyst dɔminik ɛ̃ɡʁ]; 29 Agustus 178014 Januari 1867) iku sawijining seniman Prancis. Jean Auguste Dominique Ingres bisa diarani sing mèlu ngrintis lan salah sijining pelopor jenis seni modèrn transisi saka abad kaping 19 menyang abad kaping 20. Saka gaya (Pasca-)Classicisme menyang gaya Kubisme.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.