James Cook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

James Cook (27 Oktober 1728 - 1779), punika satunggiling juru layar saha panjlajah saking Britania Raya. Piyambakipun ingkang mangrebat pasisir wetan Australia kanggé Britania Raya lajeng mamanggihaken Sélandia Ènggal kaliyan pinten-pinten pulo ing Samudra Pasifik kaliyan Samudra Atlantik.

Wusananipun piyambakipun dipunpejahi déning tiyang Polinesia amargi nedhah sami mamandhung mèndha.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=James_Cook&oldid=927376"