Jacqueline Kennedy Onassis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jacqueline Kennedy
JBK In Ft Worth (11-22-63).jpg
Jacqueline Kennedy in 1963.
First Lady of the United States
Linggih
Januari 20, 1961 – November 22, 1963
Kang sadurungéMamie Eisenhower
Kang sawiséLady Bird Johnson
Rerincèn dhiri
Lair(1929-07-28)Juli 28, 1929
Southampton, New York, United States
PatiMèi 19, 1994(1994-05-19) (umur 64)
New York City, New York, Amérikah Sarékat
Parté pulitikDemocratic
SisihanJohn F. Kennedy (1953–1963, séda)
Aristotle Onassis (1968–1975, séda)
AnakArabella Kennedy
(1956–1956)
Caroline Bouvier Kennedy (born 1957)
John Fitzgerald Kennedy Jr. (1960–1999)
Patrick Bouvier Kennedy (1963–1963)
AlmamaterThe George Washington University (B.A.)
PanggaotaFirst Lady of the United States
Book editor at Viking Press (1975–1977)
Book editor at Doubleday (1978–1994)
AgamaKatulik Roma
Tandha tangan

Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis (lair ing Southampton, New York, Amérikah Sarékat, 28 Juli 1929 – pati 19 Mèi 1994 ing umur 64 taun) inggih punika garwanipun John F. Kennedy periode 1953-1963 lan misuwur kanthi asma Jacqueline Kennedy utawi Jackie Kennedy.[1] Panjenenganipun dados ibu nagara Amérikah Sarékat (First Lady of the United States) ing taun 1961 ngantos garwanipun tilar donya lan tiwas amargi dipunperjaya pati ing taun 1963.[1] Wekdal taun 1968 ngantos tilar donya ing taun 1975, panjenenganipun palakrami malih kaliyan Aristotle Onassis lan dipunmangertosi kanthi asma Jacqueline Onassis, Jackie Onassis, utawi Jackie O.[1] Ing taun-taun ingkang salajengipun, panjenenganipun sukses minangka editor buku.[1]

Kulawarga lan wekdal gesangipun[besut | besut sumber]

Jacqueline Lee Bouvier lair ing Easthampton Hospital ing Southampton, New York.[2] Panjenenganipun punika putranipun John Vernou Bouvier III (1891-1957) lan Janet Norton Lee Bouvier (Aunchincloss Morris) (1906-1989).[2] Rayinipun Jacqueline, Caroline Lee, utawi Lee, ing taun 1933.[2] Ramanipun, ingkang dipunsebat kanthi asma "Black Jack" punika satunggalipun playboy ingkang salajengipun pegatan kaliyan Janet nalika Jackie taksih enem.[2] "Black Jack" boten nggarwa malih, nanging Janet palakrami kaliyan Hugh D. Auchincloss, Jr., lan gadhah kalih putra, Janet Jennings lan James Auchincloss. Ing taun salajengipun, ibunipun Jacqueline palakrami malih kaliyan Bingham Morris.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d "Jackie Kennedy Onassis: America's Quintessential Icon of Style and Grace dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. a b c d e Circa 1961: The Kennedy White House Interior dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Kang sadurungé
Mamie Eisenhower
Ibu Nagara Amérikah Sarékat
1961–1963
Kang sawisé
Lady Bird Johnson