Jack Reacher (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jack Reacher
The poster shows a man, injured and holding a gun, standing in front of a car. Text at the bottom reveals the tagline and in bottom reveals the film's main actor and title, credits, rating and release date.
Poster Film
Disutradarani Christopher McQuarrie
Diprodhuseri Tom Cruise
Paula Wagner
Gary Levinsohn
Dana Goldberg
Diskénariyoni Christopher McQuarrie
Adhedhasar One Shot
déning Lee Child
Dibintangi Tom Cruise
Rosamund Pike
Richard Jenkins
Werner Herzog
David Oyelowo
Robert Duvall
Dimusiki Joe Kraemer
Sinématografi Caleb Deschanel
Dibesut déning Kevin Stitt
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
  • Dhésèmber 21, 2012 (2012-12-21)
Suwéné
130 Menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $60,000,000[2]
Kalarisan $67,161,000[2]

Jack Reacher (sesirah sadèrèngipun One Shot) nggih punika filem Amérikah Sarékat taun 2012 Filem punika kaarahaken déning Christopher McQuarrie. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario ingkang kaangkat saking buku kanthi sesirah One Shoot, pakaryanipun Lee Child. Wondéné Tom Cruise sesarengan kaliyan Paula Wagner, Gary Levinsohn, lan Dana Goldberg ngayahi jejibahan minangka juru damel. Kajawi Tom Cruise, juru paraga sanès ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Rosamund Pike, Richard Jenkins. Filem punika kababar ing surya 21 Desember 2012 déning Paramount Pictures.[3][4][5][6][7][8][9] Kanthi rantaman $60,000,00, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $67,161,000.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "'Jack Reacher' (12A)". British Board of Film Classification. 2012-11-13. Dijupuk 2012-11-13. 
  2. a b "Jack Reacher (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk 20 December 2012. 
  3. "Jack Reacher's chilling scenes dismay". The Australian. December 29, 2012. Dijupuk January 4, 2013. 
  4. "Jack Reacher (2012)". Allmovie. Rovi Corporation. Dijupuk January 4, 2013. 
  5. Penzler, Otto (July 27, 2005). "Mysterious Melange". The New York Sun. Dijupuk September 20, 2013. 
  6. Saney, Daniel (June 24, 2005). "Cruise to produce Lee Child adaptation". Digital Spy. Hearst Corporation. Dijupuk September 20, 2013. 
  7. Fleming, Jr., Mike (September 26, 2011). "Josh Olson Scripts 'Tabloid' For Mick Jagger And Steve Bing". Deadline Hollywood. Dijupuk September 19, 2013. 
  8. Goldberg, Matt (July 2010). "Screenwriter Christopher McQuarrie to Rework and Possibly Direct ONE SHOT". Collider.com. Dijupuk September 20, 2013. 
  9. Jagernauth, Kevin (July 16, 2011). "Booked: Tom Cruise Will Reteam With Christopher McQuarrie For Jack Reacher Thriller 'One Shot'". The Playlist. IndieWire. Dijupuk September 20, 2013. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]