Ivan Illich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ivan Illich
Lair 4 September 1932
Vienna, Itali
Pati 2 Dhésèmber 2002
Pakaryan Filsuf
Wong tuwa Ivan Peter

Ivan Illich ya iku filsuf.[1] Lair ana Vienna, Italia, tanggal 4 September 1926.[1] Séda tanggal 2 Dhésèmber 2002.[1]

Bapaké asma Ivan Peter.[2] Illich sinau ana Piaristengymnasium ana Vienna saka 1936 nganti 1941, nganti Nazi nglungguhi Italia.[2]

Dhèwèké ngrampungi pawiyatan pra-universitas ana Florence, banjur nerusaké histology lan crytallography ana University of Florence.[1] Illich banjur mutusaké dadi pastor.[2] Dhèwèké mlebu sekolah pastor lan sinau teologi lan filosofi ana Vatican's Grégorius University saka 1943 nganti 1946.[1] Makarya dadi pastor ana New York, kondhang liwat sesrawungan karo komunitas Latin lan ngurmati tradhisiné.[1] Dhèwèké nganggo cara kang padha kanggo skala sing luwih gedhé nalika, ing taun 1956, dhèwèké dadi wakil rektor ana Catholic University of Puerto Rico; banjur, ing taun 1961, minangka pendhiri Centro Intercultural de Documentatión (CIDOC) ana Cuervana ing Meksiko, sawijining pusat panalitèn kang nawakaké pawiyatan kanggo misionaris teka saka Amérika Lor.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Todd, Andrew; La Cecla, Franco (9 December 2002). "Ivan Illich". theguardian.com. Dijupuk 4 September 2016. 
  2. ^ a b c Smith, Mark K. "Ivan Illich: deschooling, conviviality and lifelong learning". infed.org. Dijupuk 4 September 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]