Kadhaton Osaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Istana Osaka)
Menara Utama Istana Osaka
Istana Osaka

Kadhaton Osaka (大阪城 Ōsaka-jō?) iku salah siji istana kang ana ing Taman Istana Osaka, distrik Chuo-ku, kutha Osaka, Jepang. Istana Osaka ana ing pucuk sisih lor laladan Uemachi, mapan ana ing panggon kang paling dhuwur tinimbang liyané.[1][2]

Istana Osaka iku yasan peninggalan budaya klang dijaga déning pamaréntahan Jepang. Menara utama Istana Asoka dadi simbole kutha Osaka. Istana Osaka iku kalebu panggon kang paling disenengi para turis nalika dolan ing Jepang.[2]

Istana Osaka digunakake dadi istana uga bètèng wiwit jaman Azuchi Momoyama nganti jaman Edo. Istana Osaka kanga ana saiki kapérang saka menara utama kang diubengi tembok dhuwur lapis loro lan diubengi kali, kali kang jero (Uchibori) lan kali jaba (Sotobori). Banyu kang digunakake kango ngaliri kalidijupuk saka Kali Yodo kang ngalir ing sisih lor Istana Osaka.[2] Miturut wong Jepang jaman biyèn, Istana Osaka (大坂城; Ōsaka-jō utawa Ōzaka-jō) ana ing propinsi Setsu (jeneng jaman biyèn kanggo Osaka lan sakiwa tengene), Higashinari Goori, Osaka. Miturut gantine karakter aksara Kanji kang digunakake kanggo nulis kutha Osaka ing basa Jepang, jeneng istana Osaka ditulis 大阪城 (Ōsaka-jō).[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]