Istana Hirosaki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pura Hirosaki
弘前城
Hirosaki-castle Aomori JAPAN.jpg
Pura Hirosaki
Tetélan pokok
Pernah Hirosaki, Prefektur Aomori, Jepang
Koordhinat 40°35′30″N 140°28′30″E / 40.59167°N 140.47500°E / 40.59167; 140.47500
Height 5 tingkat (data tidak jelas, dibangun 1610) sudah musnah terbakar; hasil pembangunan kembali pada taun 1810: menara pengawas (yagura) 3 tingkat

Pura Hirosaki (弘前城 Hirosaki-jō?) iku salah sijine pura Jepang ing Kota Hirosaki, Prefektur Aomori, Jepang. Pura iki dibangun pisannan ing taun 1611, lan dadi pura panggone klan Tsugaru uga dadi kantor pamaréntahan Domain Hirosaki. jeneng liya pura iki Pura Takaoka (鷹岡城 atau 高岡城 Takaoka-jō?).

Ing Pura Hirosaki isih ana menara utama lan menara pengawas kang digawe nalika jaman Edo. Ing Pura Hirosaki kurang luwih ana 2.600 wit sakura, lan dikenal ing Jepang minangka panggonan kanggo hanami.[4]

Nalika jaman Edo, Pura Hirosaki iku dadi pusat pamaréntahan Tsugaru. Sing nguwasani pura iku klan Tsugaru kang nguwasani Domain Hirosaki kang cacahé 47.000 koku. Saka tata panggonane, pura Hirosaki kagolong hirayamajiro (yasan kang dideke ing bukit kang ana ing dataran). Dideleng saka tipe istanane, pura iki dibangun kanthi gaya teikaku-shiki (wujud pertahanan tingkat) kang ngandelake alangan saka alam ing saburine pura..[5] Kompleks pura kagawe saka 6 bagena pertahanan, bètèng bagena jero (honmaru) lan dijaga déning bètèng pertahanan 2, 3, lan 4, kubu pertahanan lor, dan kubu pertahanan kulon.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ . Pamaréntah Kota Hirosaki [弘前城天守 弘前城天守] Priksa gandra |url= (pitulung). Dijupuk 2010-04-24.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  2. ^ "弘前城 二の丸辰巳櫓・二の丸未申櫓・二の丸丑寅櫓". Pamaréntah Kota Hirosaki. Dijupuk 2010-04-24. 
  3. ^ "弘前城 二の丸南門・二の丸東門・三の丸追手門・三の丸東門・北の郭北門(亀甲門)". Pamaréntah Kota Hirosaki. Dijupuk 2010-04-24. 
  4. ^ "Hirosaki Castle". Dijupuk 2010-04-26. 
  5. ^ "城について". Dijupuk 2010-04-24. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]