Istana Azuchi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pura Azuchi
Menara Pura Azuchi

Pura Azuchi, kitha ing lèripun Omi Hachiman ing pasisir wétan Danau Biwa, wonten paningalan saking èksprèsi Oda Nobunaga ingkang paling saé ing Jepang. Pura Azuchi gadhah gedhong ingkang paling inggil ing donya. Inggih punika asma saking Oda Nobunaga kagem maréntah sadaya tiyang Jepang kados punika pura dipunyasa. Pura punika minangka ingkang no satunggal saking hirayamajiro, utawi dataran-gunung pura, gaya Pura Osaka, Nijo lan Himeji.[1]

Profil Pura Azuchi[besut | besut sumber]

  1. Ingkang wangun: Oda Nobunaga
  2. Taun: 1576
  3. Jinis: Hilltop
  4. Situs Bersejarah: Kusus Situs Sajarah
  5. Aji historis: Top 100 Castles
  6. Lokasi Azuchi, Shiga Pref.
  7. Peta: Google Map
  8. Akses: Azuchi Station (JR Tokaido Line)
  9. Situs: Azuchi Kutha

Gladri[besut | besut sumber]

Sajarah Pura Azuchi[besut | besut sumber]

Ing taun 1575 Nobunaga sampun dados tiyang ingkang paling kiyat ing Jepang. Piyambakipun gadhah kuwasa ing provinsi Owari lan Mino kagem putra agengipun Nobutada ing Jepang. Ing taun 1576, Nobunaga damel pura énggal lan gadhah basis kiyatan ing Azuchi ing Danau Biwa. Ing panggènan punika gadhah panggènan ingkang strategis kagem ngendalekaken Tokaida lan margi Nakasendo ing Kyoto lan dados margi kagem ing Danau Biwa. Kirang luwih 3,5 taun kagem biyangun sadaya menara utami lan bètèng. Ananging sesampunipun Nobunaga dipunsedaaken déning Akechi Mitsuhide ing taun 1582 ing Kuil Honnoji, Pura Azuchi dipunbakar. Pambiyangunan Pura Azuchi malih inggih punika desain pura nandai titik balik kagem bètèng bètèng anyar. Ngatos wekdal punika, struktur puncak gunung ingkang luwih alit kagem pangintai.[2] ġ

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.yamasa.org(dipuntingali tanggal 29 September)
  2. ^ www.jcastle.info(dipuntingali tanggal 29 September 2011)