Isle of Dogs (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Isle of Dogs yaiku filem animasi komedi petualangan 2018 Amerika Serikat sing disutradarani dening Wes Anderson lan digawe dening Wes Anderson, Scott Rudin, Steven Rales lan Jeremy Dawson . Manuskrip filem iki ditulis dening Wes Anderson, nalika crita ditulis dening Wes Anderson, Coppola Romawi, Jason Schwartzman lan Kunichi Nomura. Juru paragane iku Koyu Rankin, Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Jeff Goldblum, Bob Balaban, Scarlett Johansson, F. Murray Abraham, Liev Schreiber, Tilda Swinton, Kunichi Nomura lan Ken Watanabe .

Filem Isle of Dogs premiered ing Festival Filem Internasional Berlin ing 15 Februari 2018 [7] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 23 Maret 2018 kanthi cara terbatas [8] lan 13 April 2018 sing akeh.[9][10][11] Filem iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Koyu Rankin minangka Atari Kobayashi [5]
  • Bryan Cranston minangka Panglima, asu ireng, lan ketua kelompok asu [5]
  • Edward Norton minangka Rex, asu kuning [5]
  • Bob Balaban as King, brown dog [5]
  • Bill Murray minangka Boss, asu putih [5]
  • Jeff Goldblum minangka Adipati, asu putih abu-abu [5]
  • Liev Schreiber minangka panggonan, asu putih berkepala [5]
  • Kunichi Nomura minangka Walikota Kobayashi [12]
  • Akira Takayama minangka Mayor Domo [5]
  • Greta Gerwig minangka Tracy Walker [5]
  • Frances McDormand minangka Nelson, penerjemah [5]
  • Akira Ito minangka Professor Watanabe [5]
  • Scarlett Johansson minangka Poci, asu wadon coklat [12]
  • Harvey Keitel minangka Gondo, asu loro-lorone [5]
  • F. Murray Abraham minangka Jupiter, asu ireng sing bermata loro [5]
  • Tilda Swinton minangka Oracle sing cikal bakal, bulldog [5]
  • Ken Watanabe minangka kepala bedah [5]
  • Yoko Ono minangka asisten riset Yoko Ono [5]
  • Mari Natsuki minangka lik [5]
  • Fisher Stevens minangka Scrap [5]
  • Nijiro Murakami minangka Hiroshi, editor [5]
  • Courtney B. Vance minangka narator [12]
  • Yojiro Noda minangka host berita [13]
  • Frank Wood minangka mesin penerjemah [13]
  • Coppola Romawi minangka Igor
  • Anjelica Huston minangka poodle bisu
  • Kara Hayward minangka Peppermint

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Isle of Dogs nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 89%, miturut 292 review, kanthi rating rata-rata 8/10.[14] Adhedhasar Metacritic, pikantuk nilai 82 saking 100, adhedhasar 55 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[15]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Isle of Dogs $ 32,015,231 ing Amerika Utara lan $ 32.226.268 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 64,241,499.[6]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 1,620,294, minagnka urutan 15 ing box office.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Isle of Dogs (PG)". British Board of Film Classification. March 20, 2018. Dijupuk June 1, 2018. 
  2. Lodge, Guy (February 15, 2018). "Film Review: 'Isle of Dogs'". Variety (Penske Business Media). Dijupuk March 23, 2018. 
  3. "British Council Film: Isle of Dogs". British Council. Dijupuk March 23, 2018. 
  4. "'Isle Of Dogs': Berlin Review". Screen Daily (Screen International). February 16, 2018. Dijupuk March 23, 2018. 
  5. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t "Isle of Dogs (2018)". BFI. Dijupuk March 15, 2018. 
  6. a b c "Isle of Dogs (2018)". Box Office Mojo. Dijupuk June 24, 2018. 
  7. Pulver, Andrew (December 4, 2017). "Wes Anderson's Isle of Dogs to open Berlin film festival". The Guardian. Dijupuk March 9, 2018. 
  8. Mendelson, Scott (February 15, 2018). "Review: Wes Anderson's 'Isle Of Dogs' Is A Doggone Delight". Forbes. Dijupuk March 9, 2018. 
  9. Rubin, Rebecca (March 25, 2018). "Wes Anderson’s ‘Isle of Dogs’ Prances to Top Screen Average of 2018". Variety. Penske Business Media. Dijupuk March 31, 2018. 
  10. Brooks, Brian (March 23, 2018). "Wes Anderson Returns With ‘Isle Of Dogs’; Stanley Tucci Back With ‘Final Portrait’ – Specialty B.O. Preview". Deadline Hollywood. Penske Business Media. Dijupuk March 24, 2018. 
  11. James (March 20, 2018). "UPDATE: Isle of Dogs is getting a wide release in the coming weeks". Animated Views. Dijupuk March 24, 2018. 
  12. a b c "Isle of Dogs". Berlinale 68. Festival Film Internasional Berlin. Dijupuk February 23, 2018. 
  13. a b "Isle of Dogs official website". Fox Searchlight Pictures. Dijupuk March 21, 2018. 
  14. "Isle of Dogs (2018)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 9, 2018. 
  15. "Isle of Dogs reviews". Metacritic. Dijupuk March 9, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]