Isinglass

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Isinglass

Isinglass ( /ˈzɪŋɡlæs, -ɡlɑːs/ ) minangka zat sing dipikolehi saka kandhang iwak sing garing. Iki minangka salah sawijining bentuk kolagen sing biasane digunakake kanggo njlentrehake utawa nyaring sawetara bir lan anggur . Uga bisa dimasak dadi tempel kanggo lem khusus.

Sadurunge produksi gelatin sing larang lan produk saingan liyane, isinglass digunakake kanggo panganan lan panganan cuci mulut kayata jelly buah lan blancmange .