Menyang kontèn

Irene (penembang)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Irene
Irene ing November 2019
Jeneng lair배주현
LairBae Joo-hyun
(1991-03-29) Maret 29, 1991 (umur 33)
Daegu, Korea Kidul
Jeneng liyaIrene
Pakaryan
Karir musik
GénreK-pop
PirantiVokal
Mangsa akarya2014 - saiki
LabèlS.M. Entertainment
Sing magepokan
Jeneng Korea
Hangul배주현
Hanja裴柱現
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaBae Joo-hyun
McCune–ReischauerPae Chu-hyŏn

Bae Joo-hyun (Hangul: 배주현, lair 29 Maret 1991; umur 33 taun), utawa luwih asring diarani karo jeneng panggungne Irene, yaiku penembang, penggawa acara televisi, aktris lan ketuwa grup vokal wadon saka Korea Kidul, Red Velvet.

Kauripan wiwit lan dan Karier[besut | besut sumber]

1991–2014: Kauripan wiwit lan wiwit karier[besut | besut sumber]

Irene lair karo jeneng Bae Joo-hyun ing 29 Maret 1991 ing Daegu, Korea Kidul.[1][2] Ia lumebu SMA Haknam ing Daegu.[3] Ia gabung karo S.M. Entertainment ing 2009 lan dilatih kanggo limang taun.[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Red Velvet Profile" (ing basa Korea). Diarsip saka sing asli ing 2014-10-18. Dibukak ing October 11, 2014.
  2. Kaur, Gungeet (April 21, 2016). "Red Velvet singer Irene to make acting debut as female lead in new web drama". International Business Times. Dibukak ing November 2, 2016.
  3. "박보검‧아이린 다정 셀카, "정말 잘 어울리죠?" 볼 발그스레". Korean Daily . September 8, 2016. Dibukak ing November 2, 2016.
  4. Lee Yeong-seon (June 22, 2016). "아이린, 고교 후배 '학창시절 폭로' "남학생들이.."". Korean Daily . Dibukak ing November 2, 2016.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • URL ora tinemu. Tulung isinen URL ing kéné utawa tambahen siji ing Wikidata.

Cithakan:Red Velvet Cithakan:S.M. Entertainment