Into the White

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Into the White
Into The White Official Poster.jpeg
DisutradaraniPetter Næss
DiprodhuseriPeter Aalbæk Jensen
Valerie Edwina Saunders
Ditulis déningOle Meldgaard
Dave Mango
Petter Næss
DibintangiStig Henrik Hoff
David Kross
Florian Lukas
Lachlan Nieboer
Rupert Grint
DimusikiNils Petter Molvaer
SinématografiDaniel Voldheim
Dibesut déningFrida Eggum Michaelsen
Perusahaan
prodhuksi
Zentropa International Norway
Film i Väst
Trollhättan Film AB
Zentropa Entertainments
Dibabar déningScanbox Entertainment
Tanggal metu
  • 4 Maret 2012 (2012-03-04) (Karaméan Filem Oslo)
  • 9 Maret 2012 (2012-03-09) (Norwégia)
  • 29 Agustus 2013 (2013-08-29) (Swédia: Awujud DVD)
Suwéné
104 menit
NagaraNorwégia
Swédia
BasaBasa Inggris
Basa Norwégia
Basa Jérman
Kalarisan$712,216 (worldwide)[1]

Into the White (ugi misuwur kanthi sesirah Comrade, Lost in the Snow dan Cross of Honour ing Inggris) inggih punika filem saking Nurwègen ingkang kadamel taun 2012. Filem punika dipunsutradarani Petter Naess, dhedhasar skénario anggitanipun Ole Meldgaard, Dave Mango, lan Petter Naess piyambak, nyariyosaken babagan lelakon pagesangan sajatosipun ing Nurwègen samangsa Perang Donya II. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk ing filem punika antawisipun David Kross, Stig Henrik Hoff, Florian Lukas, Rupert Grint, lan Lachlan Nieboer.[2][3][4][5]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Into the White pikantuk pangurmatan ingkang dipun-giyaraken ing pahargyan The Filmfest Oslo wulan Maret 2012, lajeng dipunbabar kanggé sagung pamirsa ing Nurwègen kanthi kasil ngempalaken arta $636,469.[6] Ing Amérikah Sarékat, filem punika kababar winatesan. Pamanggih para pamirsa lan juru kritik dhumateng filem punika cekap warni-warni.[7] Rotten Tomatoes nglaporaken bilih 50% pamirsa sami remen dhumateng filem punika.[8] Dumugi surya 12 Oktober 2014, filem punika dipuntampi kanthi saé, kanthi biji 7.1 saking 10 kados ingkang dipuncathet déning IMDB.[9] Årets lyddesign, Nikolai Linck, lan Andreas Kongsgaard mlebet nominasi wonten pahargyan adon-adon Amanda Award lumantar kategori Pranata Suwanten Filem Paling Se. Into the White ugi dipunbabar lumantar format DVD lan Blu-ray surya 28 Agustus 2012 ing Nurwègen.[10][11][12][13][14][15][16]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "'Into the White' (2013)." Box Office Mojo, 25 April 2013. Retrieved: 17 August 2013.
  2. " 'Comrade' - director's note." wehrmacht-awards.com. Retrieved: 28 April 2011.
  3. "Review: 'Into the White'." Abgeschminkt, 4 February 2013. Retrieved: 28 March 2015.
  4. Tom. "The amazing true story of a Norwegian ghost town’s wrecked Heinkel bomber." Urban Ghosts, 7 July 2013. Retrieved: 29 March 2015.
  5. Majbritt and Malene. "Report: RG.us exploring ‘Into the White’ in Grotli." exclusives.rupert-grint.us, 29 August 2011. Retrieved: 29 March 2015.
  6. 'Into the White Foreign Grosses'Box Office Mojo. Retrieved: 15 September 2015.
  7. Lumbard, Neil. Review: 'Into the White'." DVD Talk, 21 July 2013. Retrieved: 28 March 2015.
  8. "'Into the White'." Rotten Tomatoes, 17 September 2013.
  9. "'Into the White'." IMDB. Retrieved: 12 October 2014.
  10. Mel. "'Into the White' gets DVD release date, first 'Perks of Being a Wallflower' trailer to air at the MTV Movie Awards." The Leaky Cauldron, 16 May 2012. Retrieved: 28 March 2015.
  11. Partridge 1983.
  12. Hosar, Kristian. "Tilbake til kampstedet etter 64 år (Return to the scene after 64 years)." Gudbrandsdølen Dagningen, August 21, 2004 (Norwegian) via Operation Skua website.
  13. Willis, Matthew and Simon Partridge. "Into the Fjord of Death". London: Aeroplane Magazine, Vol. 35, No. 8, August 2007, pp. 22–27.
  14. Lamo, Øyvind. 'Operation Skua' 30-Års Jubileum På Grotli, August 2004 (Operation Skua, 30 year anniversary of Grotli, August 2004), BLHF's 'Luftposten' NR.2, Bodø 2004.
  15. NRK. "Naudlanding og kampar på Strynefjellet". Dijupuk 22 July 2012. 
  16. NRK (28 December 2010). "Krigsdrama frå Strynefjellet blir film". Dijupuk 22 July 2012. 
  • Partridge, Major R.T., DSO, RM. Operation Skua. Ilchester, Somerset, UK: Society of the Friends of the Fleet Air Arm Museum, RNAS Yeovilton, 1983. ISBN 0-902633-86-4.

Pranala njawi[besut | besut sumber]