Indignation (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Indignation
Indignation poster.jpg
Theatrical release poster
Disutradarani James Schamus
Diprodhuseri
  • Anthony Bregman
  • James Schamus
  • Rodrigo Teixeira
Diskénariyoni James Schamus
Adhedhasar Indignation
déning Philip Roth
Dibintangi
Dimusiki Jay Wadley
Sinématografi Christopher Blauvelt
Dibesut déning Andrew Marcus
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
  • Januari 24, 2016 (2016-01-24) (Sundance)
  • Juli 29, 2016 (2016-07-29) (Amérika Sarékat)
  • Novèmber 18, 2016 (2016-11-18) (Inggris)
Suwéné
111 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Kalarisan $3.4 yuta[2]

Indignation inggih punika filem sandhiwara saking Amérika Sarékat ingkang didamel taun 2016. Filem punika dipunsutradarani James Schamus ingkang ngrangkep minangka juru damel lan panganggit skénario, dipunangkat saking Novi Sad anggitanipun Philip Roth ingkang kababar taun 2008 kanthi sesirah ingkang sami. Filem punika nyariyosaken babagan pagesangan tiyang-tiyang Ohio, ing wiwitan dasawarsa 1950-an. Wondéné para juru paraga ingkang dipunpracaya maragani filem punika antawisipun Logan Lerman, Sarah Gadon, Tracy Letts, Linda Emond, Danny Burstein, Ben Rosenfield, Pico Alexander, Philip Ettinger, lan Noah Robbins.

Filem punika kaping pisan dipuntepangaken wonten pahargyan Sundance Film Festival, surya 24 Januari 2016, lan dibabar sesarengan kagem sagung pamirsa ing surya 29 Juli 2016, déning Roadside Attractions lan Summit Entertainment. Kaprigelanipun Lerman ing filem punika ndadosaken filemipun tambah saé lan pungkasanipun nampi pangalembana saking para pamirsa lan juru kritik, ugi mlebet nominasi wonten pahargyan Seattle Film Critics Awards lumantar kategori Paraga Priya Utama Paling Saé.[3]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Wulan April 2015, Logan Lerman lan Sarah Gadon mratélakaken bilih piyambakipun sami sumadya nyengkuyung filem punika. James Schamus badhé nyutradarani filem punika, adhedhasar skénario anggitanipun piyambak, sinambi ngayahi jejibahan minangka juru damel, sesarengan Anthony Bregman lan Rodrigo Teixeira. Sawetawis, Stefanie Azpiazu, Avy Eschenasy, lan Lerman ugi nyengkuyung minangka juru damel.[4] Ing wulan Juni 2015, Tracy Letts, Linda Emond, lan Danny Burstein medalaken pawarta bilih sami sumadya nyawiji wonten proyèk filem punika.[5] Pandamelan punika dipunwiwiti ing surya 5 Juni 2015, ing New York City,[6] lan jangkep ing surya 17 Juli 2015.[7]

Filem punika, kaping pisan pikantuk pangurmatan katepangaken wonten pahargyan Sundance Film Festival, surya 24 Januari 2016.[8] Mboten dangu sasampunipun, Summit Entertainment numbas hak pangeduman filem kagem para pamirsa ing Amérika Lèr kanthi regi $2.5 juta.[9] Lajeng wonten pawartos bilih Roadside Attractions ugi sumadya mbiyantu dados juru dum pilmi.[10] Pahargyan adon-adon ingkang ngrawuhaken filem punika 66th Berlin International Film Festival ing adicara The Panorama.[11] Indignation kababar sesarengan ing gedhong bioskop surya 29 Juli 2016.[12]

Indignation punika panèn pangalembana saking sagung pamirsa lan juru kritik. Rotten Tomatoes nglaporaken bilih filem punika ngancik angka 82% dipunremeni, adhedhasar pratélanipun 111 juru kritik, kanthi rata-rata 7.5/10.[13] Ing Metacritic, filem punika ngancik biji 79 saking 100, adhedhasar pambijinipun 34 juru kritik, ingkang mratandhani bilih filem punika saèstu dipunremeni.[14]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Indignation (15)". British Board of Film Classification. September 22, 2016. Dijupuk September 23, 2016. 
  2. ^ "Indigination". Box Office Mojo. Dijupuk August 16, 2016. 
  3. ^ Anderson, Erik (December 22, 2016). "Seattle Film Critics Society Nominations: Moonlight, La La Land Lead with 10; 13TH, The Witch in Best Picture". Awards Watch. Dijupuk December 22, 2016. 
  4. ^ Jaafar, Ali (April 6, 2015). "Sarah Gadon & Logan Lerman Join James Schamus’ Directorial Debut ‘Indignation’". Deadline. Dijupuk April 6, 2015. 
  5. ^ Siegel, Tatiana (June 15, 2015). "James Schamus' Directorial Debut 'Indignation' Rounds Out Its Cast". The Hollywood Reporter. Dijupuk June 15, 2015. 
  6. ^ "On the Set for 6/22/15: Spielberg's ‘The BFG’ Wraps Along with ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’ Sequel, Woody Harrelson Starts ‘Wilson’". SSN Insider. June 22, 2015. Dijupuk August 7, 2016. 
  7. ^ "On the Set for 7/20/15: Daniel Radcliffe Starts Shooting ‘Swiss Army Men’, Meryl Streep Finishes ‘Florence Foster Jenkins’". SSN Insider. July 20, 2015. Dijupuk August 7, 2016. 
  8. ^ "SUNDANCE INSTITUTE COMPLETES FEATURE FILM LINEUP FOR 2016 SUNDANCE FILM FESTIVAL". sundance.org. December 7, 2015. Dijupuk December 19, 2015. 
  9. ^ Fleming Jr, Mike (January 25, 2016). "James Schamus Directorial Debut ‘Indignation’ Acquired By Lionsgate's Summit Entertainment – Sundance". Deadline.com. Dijupuk January 25, 2016. 
  10. ^ Fleming Jr, Mike (March 24, 2016). "Roadside Attractions To Release James Schamus’ ‘Indignation;’ Pic Bows July 29". Deadline.com. Dijupuk April 13, 2016. 
  11. ^ "Berlinale 2016: Panorama Special Opening Films, Christine Vachon to Receive Special Teddy Award and Films from Germany, Ostenrik and Switzerland". Berlinale. Dijupuk 17 January 2016. 
  12. ^ McNary, Dave (March 24, 2016). "Logan Lerman's ‘Indignation’ Gets July Release". Variety. Dijupuk August 7, 2016. 
  13. ^ "Indigination (2016)". Rotten Tomatoes. Dijupuk July 1, 2016. 
  14. ^ "Indigination". Metacritic. Dijupuk July 1, 2016. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]