Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Indiana Jones and the
Kingdom of the Crystal Skull
Indianajones4.jpg
Poster ing bioskop
Juru arah Steven Spielberg
Juru gawé Frank Marshall
Denis L. Stewart
George Lucas
Kathleen Kennedy
Juru tulis Screenplay:
David Koepp
Carita:
George Lucas
Jeff Nathanson
Juru paraga Harrison Ford
Shia LaBeouf
Cate Blanchett
Karen Allen
Ray Winstone
John Hurt
Jim Broadbent
Juru musik John Williams
Sinématografi Janusz Kamiński
Juru besut Michael Kahn
Juru dum Paramount Pictures
Tanggal babar
22 Mei 2008
Suwé
124 menit
Nagara Flag of the United States.svg Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman US$185 yuta
Kalarisan $297,5 yuta (26 Mei 2008)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull iku sawijining film petualangan sains fiksi Amérika Sarékat sing dirilis tanggal 22 Mei 2008. Film iki disutradarani déning Steven Spielberg lan panulisané uga diréwangi déning George Lucas.

Sètting caritané ana ing taun 1957, film iki film kaping 4 ing siklus Indiana Jones film lan maragakaké Indiana Jones (Harrison Ford) sing wis luwih tuwa lan wicaksana. Lawan-lawané ing film iki ya iku para agèn rahasya Uni Sovyèt, sing dipimpin déning Irina Spalko (Cate Blanchett). Wong-wong Sovyèt sing komunis iki padha nggolèki cumplung kristal. Indiana Jones utawa dicekak Indy iki ditulungi déning manten pacaré Marion Ravenwood (Karen Allen), sawijining préman 'Mutt' Williams (Shia LaBeouf), lan para arkaéologis kancané kayata Mac (Ray Winstone). John Hurt lan Jim Broadbent uga meranaké kaum akadémi liyané.

Film iki ora dadi-dadi sawisé édisi sadurungé, ya iku film Indiana Jones 3 dibabar ing taun 1989 amerga Spielberg lan Ford mula-mulané ora sarujuk karo pilihané Lucas sing nganggo cumplung kristal minangka piranti plot. Wekasané syuting diwiwiti ing tanggal 18 Juni 2007.