Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Indiana Jones and the
Kingdom of the Crystal Skull

Poster ing bioskop
Sutradara Steven Spielberg
Produser Frank Marshall
Denis L. Stewart
George Lucas
Kathleen Kennedy
Panulis Screenplay:
David Koepp
Carita:
George Lucas
Jeff Nathanson
Paraga Harrison Ford
Shia LaBeouf
Cate Blanchett
Karen Allen
Ray Winstone
John Hurt
Jim Broadbent
Musik déning John Williams
Sinematografi Janusz Kamiński
Panyunting Michael Kahn
Distributor Paramount Pictures
Tanggal rilis 22 Mei 2008
Durasi 124 menit
Negara Flag of the United States.svg Amérika Sarékat
Basa Inggris
Anggaran US$185 yuta
Bathi reged $297,5 yuta (26 Mei 2008)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull iku sawijining film petualangan sains fiksi Amérika Sarékat sing dirilis tanggal 22 Mei 2008. Film iki disutradarani déning Steven Spielberg lan panulisané uga diréwangi déning George Lucas.

Sètting caritané ana ing taun 1957, film iki film kaping 4 ing siklus Indiana Jones film lan maragakaké Indiana Jones (Harrison Ford) sing wis luwih tuwa lan wicaksana. Lawan-lawané ing film iki yaiku para agèn rahasya Uni Sovyèt, sing dipimpin déning Irina Spalko (Cate Blanchett). Wong-wong Sovyèt sing komunis iki padha nggolèki cumplung kristal. Indiana Jones utawa dicekak Indy iki ditulungi déning manten pacaré Marion Ravenwood (Karen Allen), sawijining préman 'Mutt' Williams (Shia LaBeouf), lan para arkaéologis kancané kayata Mac (Ray Winstone). John Hurt lan Jim Broadbent uga meranaké kaum akadémi liyané.

Film iki ora dadi-dadi sawisé édisi sadurungé, yaiku film Indiana Jones 3 dibabar ing taun 1989 amerga Spielberg lan Ford mula-mulané ora sarujuk karo pilihané Lucas sing nganggo cumplung kristal minangka piranti plot. Wekasané syuting diwiwiti ing tanggal 18 Juni 2007.