Ilan Ramon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ilan Ramon
אילן רמון
Ilan Ramon, November 2001
Antariksawan Badan Antariksa Israel
KabangsanIsrael
Lair20 Juni 1954
Ramat Gan, Israel
PatiFèbruari 1, 2003(2003-02-01) (umur 48)
Ing dhuwur Texas
Pedamelan sadèrèngipunPilot tempur
Alma materUniversitas Tel Aviv, B.S. 1987
PeringkatKolonel, Angkatan Udhara Israel
Wekdal ing ruwang angkasa15 dina 22 jam 20 minit
PamilihanKelompok NASA 1996
MisiSTS-107
Èmblem misi30px

Ilan Ramon (Ibrani: אילן רמון, diucapke [iˈlan raˈmon], jeneng lair Ilan Wolferman; lair 20 Juni 1954 – pati 1 Fèbruari 2003 ing umur 48 taun)[1] yaiku pilot tempur Israel sing banjur kuwi dadi antariksawan Israel kapisan kanggo NASA.

Ramon melu ing misi Columbia sing pungkasan tragis. Ramon karo enem kru liyane seda ing misi kasebut. Sawise seda, ia dadi siji-sijine panerima Congressional Space Medal of Honor saka luar negeri.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Stone, Tanya Lee (October 1, 2003). Ilan Ramon: Israel's First Astronaut. Kar-Ben Publishing. p. 10. ISBN 978-0-7613-2888-9. Dibukak ing May 26, 2011.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Israel-bio-stub