Idi Amin Dada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Idi Amin Dada Oumee (lair sekitar taun 1924-1925 wonten ing Koboko, distrik Nil Kulon paling cilik ana ing Uganda, negri cilik nan subur ana ing pinggi Danau Victoria), inggih menika pemimpin diktator militer ana ing Uganda ingkah ngatur ana tanggal 25 Januari 1971- 13 April 1979.

Panguripan Wektu Cilik[besut | besut sumber]

Idi Amin lahir saka bapak ingkang dados petani saking suku Kakwa lan ibuke saking suku Lugbara. Mentas Idi Amin lair, wong tuane banjur pisah. Dheweke digawa ibuke ning koloni suku Nubia ing Lugazi kirang luwih 40 km saking Jinja, kutha gedhe ana ing pinggir Danau Victoria. Panguripan Idi Amin wektu kui pindah-pindah saka kamp siji ning kamp liyane. Terakhir Ibuke pindah ana ing Buikwe, sekitar 18 km saka Jinja.

Wiwit cilik Idi Amin mboten tau oleh pendidikan formal ingkan sae. Ananging Dheweke unggul ana ing bidang olahraga nganti tekane diwasa. Wiwit cilik Idi Amin uga sampun sinau agama Islam lan sae sanged ana ing maca kitab suci Al-Qur'an,