I Wayan Darna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

I Wayan Darna ꧌꧌ꦲꦶꦮꦪꦤ꧀ꦢꦂꦤ꧉[besut | besut sumber]

I Wayan Darna dadi pahlawan revolusi
꧌꧌ꦲꦶ​​​​ꦮꦪꦤ꧀ꦢꦂꦤ꧉

I Wayan Darna (lair ing Tabanan, 1905 - seda ing Tabanan, 7 Oktober 1946 umur 41 taun) dadi pahlawan revolusi Agresi Militer Walanda I lan dadi salah sawijining warga Tegalinggah sing kasiji menyang Jawa sinau silat ing Mojokerto .

Riwayat Urip[besut | besut sumber]

Piyambakipun nikah karo Ni Wayan Senganan lan duwe 4 putra-putri, yaiku:

  • I Wayan Mager
  • Ni Made Purani
  • I Nyoman Dekker
  • Ni Ketut Siti

Profesi: Petani

Pendhidhikan : SMP (Sekolah Menengah Pertama) / MULO (Meet Uitgebreit Lager Onderwijs)

Tansah nggunakake kamen

Sajrone wektu minangka pejuang, tansah gerilya menyang sawah lan panganane mung bisa dikirim dening kulawarga.

Seda[besut | besut sumber]

Serma no 244 WJ DARNA SARI TEGALINGGAH TABANAN GUGUR TG 7-10-1946

Sadurunge seda, I Wayan Darna ditemokake dening mata-mata Walanda. Esuke, 7 Oktober 1946 udakara jam 07:00 WITA, I Wayan Darna ditembak dening Walanda nalika revolusi ing sawah sadurunge mlebu desa Tegalinggah, persis ing Bedugul, Tegalinggah. Sawise krungu Swara bedhil, Warga langsung menyang lokasi kasebut wiwit nggawa mayat menyang desa lan langsung dikremasi.Monumen kaya nisan jenenge I Wayan Darna bisa ditemokake ing Taman Pahlawan Margarana Tabanan

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

  • Taman Pahlawan Margarana Tabanan
  • Pendit , Nyoman S. 1979. Bali Berjuang. Jakarta: PT Gunung Agung
    I Wayan Darna B-48