Humita

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Humintas
Humitas.jpg
Panggonan asalAndean states
Woworan pokokMaize, maize husk
VariasiMultiple
Buku masakan: Humintas  Médhia: Humintas

Humita (saka Quechua humint'a ) minangka panganan Amerika Selatan wiwit jaman pra-Hispanik, lan panganan tradisional umume saka wilayah Andes ing Ekuador . Iki uga rada tradisional ing Bolivia, Chili, Peru lan Argentina . Iki kalebu masa harina lan jagung, diwungkus ing jagung, banjur didang utawa digodhog alon-alon ing pot banyu. Memper karo tamale, nanging digawe nganggo jagung sing digiling seger. Ing Bolivia dikenal minangka huminta lan ing Brasil minangka pamonha .