Hohhot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hohhot
Kökeqota.svg
呼和浩特
Prefecture-level city
City of Hohhot · 呼和浩特市
Hohhot Central Square
Hohhot Central Square
Hohhot (abang) ing Inner Mongolia (oranye) lan China
Hohhot (abang) ing Inner Mongolia (oranye) lan China
Country Républik Rakyat Cina
Laladan Mongolia Njero
Pamérangan Administratif Cina 10
Madeg 1580
Pamaréntahan
 • CPC Committee Secretary Han Zhiran (韩志然)
 • Mayor Tang Aijun (汤爱军)
Laladan
 • Prefecture-level city 17.224 km2 (6,650 sq mi)
 • Urban 2.158 km2 (833 sq mi)
 • Métro 2.158 km2 (833 sq mi)
Élepasi 1.065 m (3.494 ft)
Cacah warga (2010 Census)[1]
 • Prefecture-level city 2.866.615
 • Pepadhet 170/km2 (430/sq mi)
 • Urban 1.980.774
 • Urban density 920/km2 (2,400/sq mi)
 • Métro 1.980.774
 • Pepadhet métro 920/km2 (2,400/sq mi)
 • Major nationalities Han - 87,16%
Mongolian - 9,98%
Zona wektu China Standard Time (UTC+8)
Kodhe pos 010000
Kodhe laladan 471
License plate prefixes 蒙A
GDP (2008) CNY 131.6 billion
 - per capita CNY 51,016
Local Dialect Jin: Hohhot dialect
Administrative division code 150100
ISO 3166-2 CN-15-01
Situs wèb http://www.huhhot.gov.cn/en/index.asp

Hohhot iku kutha sing dumunung ing lor Tiongkok lan minangka kutha krajan otonomi Mongolia. Sing ndunungi céacah 2,866,615 jiwa (2011). Hohhot tinemu déning panguwasa Mongolia sing jenengé Altan Khan ing pungkasan abad angka 16. Hohhot dipilih dadi pusat administrasi laladan ing taun 1952, nggantèkaké kutha Ulanhot. Jeneng "Hohhot" ing basa Mongolia tegesé "Kutha Biru." Warna biru ing kabudayan Mongolia dimaknani langit, abadi, lan kamurnian; ing basa Tionghoa, bisa diterjemahaké minangka Qīng Chéng (青城) sing miturut harafiah tegesé "Kutha Biru/ Ijo."


  1. "呼和浩特市2010年第六次全国人口普查主要数据(Sixth National Population Census of the People's Republic of China)". 内蒙古新闻网. Dijupuk 30 August 2012.