Hohhot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hohhot
Kökeqota.svg
呼和浩特
Prefecture-level city
City of Hohhot · 呼和浩特市
Hohhot Central Square
Hohhot Central Square
Hohhot (abang) ing Inner Mongolia (oranye) lan China
Hohhot (abang) ing Inner Mongolia (oranye) lan China
CountryRépublik Rakyat Cina
LaladanMongolia Njero
Pamérangan Administratif Cina10
Madeg1580
Pamaréntahan
 • CPC Committee SecretaryHan Zhiran (韩志然)
 • MayorTang Aijun (汤爱军)
Laladan
 • Prefecture-level city17.224 km2 (6,650 sq mi)
 • Urban2.158 km2 (833 sq mi)
 • Métro2.158 km2 (833 sq mi)
Élepasi1.065 m (3.494 ft)
Cacah warga (2010 Census)[1]
 • Prefecture-level city2.866.615
 • Pepadhet170/km2 (430/sq mi)
 • Urban1.980.774
 • Urban density920/km2 (2,400/sq mi)
 • Métro1.980.774
 • Pepadhet métro920/km2 (2,400/sq mi)
 • Major nationalitiesHan - 87,16%
Mongolian - 9,98%
Zona wektuChina Standard Time (UTC+8)
Kodhe pos010000
Kodhe laladan471
License plate prefixes蒙A
GDP (2008)CNY 131.6 billion
 - per capitaCNY 51,016
Local DialectJin: Hohhot dialect
Administrative division code150100
ISO 3166-2CN-15-01
Situs wèbhttp://www.huhhot.gov.cn/en/index.asp

Hohhot iku kutha sing dumunung ing lor Tiongkok lan minangka kutha krajan otonomi Mongolia. Sing ndunungi céacah 2,866,615 jiwa (2011). Hohhot tinemu déning panguwasa Mongolia sing jenengé Altan Khan ing pungkasan abad angka 16. Hohhot dipilih dadi pusat administrasi laladan ing taun 1952, nggantèkaké kutha Ulanhot. Jeneng "Hohhot" ing basa Mongolia tegesé "Kutha Biru." Warna biru ing kabudayan Mongolia dimaknani langit, abadi, lan kamurnian; ing basa Tionghoa, bisa diterjemahaké minangka Qīng Chéng (青城) sing miturut harafiah tegesé "Kutha Biru/ Ijo."


  1. "呼和浩特市2010年第六次全国人口普查主要数据(Sixth National Population Census of the People's Republic of China)". 内蒙古新闻网. Dijupuk 30 August 2012.