Her (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Her nggih punika filem drama fiksi ilmiyah romantis saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2013. Filem punika kaarahaken déning sutradhara Spike Jonze. Juru damel kapasrahaken dhumateng Spike Jonze, Megan Ellison lan Vincent Landay. Skénario kagem filem punika dipunanggit déning Spike Jonze. Wondéné juru paraga ingkang kadhapuk maragani filem punika antawisipun Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara lan Olivia Wilde.

Filem Her punika sayuk karyo kaping kalih antawisipun Joaquin Phoenix lan Amy Adams sasampunipun sami-sami makarya filem The Master. Filem punika kapirsan kaping pisanipun wonten adicara Festival Film New York surya 13 Oktober 2013.[3] Lajeng dipunbabar kagem pamirsa ing Amérikah Sarékat ing surya 18 Desember 2013 kanthi winatesan lan surya 10 Januari 2014 kagem sagung pamirsa.[4] Her nampi pangalembana saking para juru kritik.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Pangalembana juru kritik[besut | besut sumber]

Filem Her nampi pangalembana saking para juru kritik, kados kapratélan déning Rotten Tomatoes, bilih film punika pikantuk pandheman dumugi 94%, adhedhasar saking 250 pambiji, kanthi rata-rata 8.5/10.[5] Metacritic mratélakaken, filem punika pikantuk biji 90 saking 100, adhedhasar saking pambijinipun 46 juru kritik.[6]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Her kasil ngempalaken arta dumugi $25,568,251 saking pamirsa Amerika Ler, lan $21,783,000 saking negari sanèsipun, kanthi gunggung dumugi $47,351,251, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pandamelan, nggih punika $23 yuta.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Her (15)". British Board of Film Classification. February 4, 2014. Dijupuk March 7, 2018. 
  2. a b c "Her (2013)". Box Office Mojo. Dijupuk March 7, 2018. 
  3. Li, Shirley (October 13, 2013). "On the scene with Spike Jonze, Joaquin Phoenix, Rooney Mara, and more at the premiere of 'Her'". Entertainment Weekly. Dijupuk February 8, 2015. 
  4. McNary, Dave (August 13, 2013). "Joaquin Phoenix's 'Her' Pushed Back for Awards Campaign". Variety. Dijupuk August 19, 2013. 
  5. "Her (2013)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 7, 2018. 
  6. "Her reviews". Metacritic. Dijupuk March 7, 2018. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]