Henry VIII saking Inggris

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Henry VIII
Henry-VIII-kingofengland 1491-1547.jpg
Raja Inggris (salengkapipun...)
Panjenengan 21 April 1509 – 28 Januari 1547 (&&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 taun, &&&&&&&&&&&&0282.&&&&&0282 dina)
Pamakuthan 24 Juni 1509 (yuswa 17)
Leluhur Henry VII
Panerus Edward VI
Astana Kapel St George, Windsor Castle
Garwa Catherine saking Aragon
Anne Boleyn
Jane Seymour
Anne saking Cleves
Catherine Howard
Catherine Parr
Putra
Antawisipun
Mary I saking Inggris
Henry FitzRoy
Elizabeth I saking Inggris
Edward VI saking Inggris
Dalem House of Tudor
Bapa Henry VII saking Inggris
Ibu Elizabeth saking York
Agama Kristen (Anglikan,
sadèrèngipun Katulik Roma)
Tapak tangan

Henry VIII (28 Juni 149128 Januari 1547) punika Raja Inggris lan Panguwaos Irlandia, salajengipun Raja Irlandia wonten ing periode 22 April 1509 ngantos sédanipun. Panjenenganipun minangka katurunan krajaan ingkang kaping kalih ing Dinasti Tudor, nggentosaken ramanipun, Henry VII.

Henry VIII jumeneng nata tanggal 24 Juni 1509. Ing salebeting mangsa pamarintahanipun, gréja Inggris misah saking Gréja Katulik Roma. Bab punika kanggé nuruti kekajenganipun badhé misah igkang garwa, Ratu Catherine lan nikah kaliyan Anne Boleyn.

Pranala jawi[sunting | Owah sumber]

  • Tempo, edisi 25 Juni 2006