Hemeritrin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Satu protéin hemeritrin dengan oksigèn
Kompleks Protein Trimerik Hemeritrin

Hemeritrin (uga dieja haemeritrin; saka tembung Yunani αίμα = getih lan ερυθρός = abang) ya iku protéin oligomer kang duwé tanggung jawab kanggo transportasi oksigèn (O2) ing filum invertebrata laut sipuncula, priapulida, brakiopoda, lan ing siji génus cacing Annelida, Magelona. Miohemeritrin ya iku monomer protéin ngikat O2 kang tinemu ing otot-otot invertebrata laut. Hemeritrin lan miohemeritrin dasare tanpa warna nalika kadeoksigenasi, nanging owah dadi ungu-jambon nalika ana oksigèn.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Karlsen, O.A., Ramsevik, L., Bruseth, L.J., Larsen, Ø., Brenner, A., Berven, F.S., Jensen, H.B. and Lillehaug, J.R. (2005). "Characterization of a prokaryotic haemerythrin from the methanotrophic bacterium Methylococcus capsulatus (Bath)". FEBS J. 272 (10): 2428–2440. PMID 15885093. doi:10.1111/j.1742-4658.2005.04663.x. 
  • Stenkamp, R.E. (1994). "Dioxygen and hemerythrin". Chem. Rev. 94 (3): 715–726. doi:10.1021/cr00027a008. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • 1HMD - PDB structure of deoxyhemerythrin Themiste dyscrita (sipunculid worm)
  • 1HMO - PDB structure of oxyhemerythrin from Themiste dyscrita
  • 2MHR - PDB structure of azido-met myohemerythrin from Themiste zostericola (sipunculid worm)
  • IPR002063 - InterPro entry for hemerythrin

Cithakan:Iron-binding proteins Cithakan:InterPro content