Harvey A. Feit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Harvey A. Feit ya iku ahli antropologi saka ing Bronx, New York, Amérikah Sarékat, kalairan taun 1941[1]. Awité Harvey kuliah ing pawiyatan luhur Queen’s University (BA Hons) taun 1967, McGill University (MA) taun 1969, lan McGill University (Ph.D.) taun 1979[1][2]. Panlitian lapangan antropologis kang dilakoni déning Harvey ya iku ana ing Waswanipi, Quebec (1968, 1978, 1997-2000), Quebec, Montréal, Ottawa (1974), Geneva, Paris, London, lan Toronto (1984)[1][3]. Karya-karya akademis dhèwèké kang wis tinerbit ya iku antarané ‘Self-management and state-management: forms of knowing and managing northern wildlife’, M.R.M.Freeman lan L.N.Carbyn (eds) ana ing buku Traditional Knowledge and Renewable Resource Management in Northern Regions (1988), ‘James Bay Cree self-governance and land management’ ana ing buku We Are Here: Politics of Aboriginal Land Tenure (1989)[1][2]. Salah siji pisumbangané ya iku panlitiané sing nggabungké investigasi ètnografi bab ètnoèkologi lan hubungané karo pulitik administratif wong aborigin lan pamréntah ing Québec[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 214. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b "Feit Harvey, FRSC | Professor Emeritus". McMaster Faculty of Social Sciences (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-08. 
  3. "Harvey A. Feit" (PDF). Dijupuk 2018-01-8.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)