Gyachung Kang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gunung Gyachung Kang nalika taun 2008

Gyachung kang inggilipun 26.089 kaki utawi 7.952 mèter. Gunung punika minangka pucuk saking gunung Xizang, China. Miturut data peakery, gunung punika minangka gunung ingkang inggilipun urutan nomer 3 wonten ing Xizang lan gunung ingkang ingkang inggilipun urutan nomer 5 wontening China. Pucuk gunung ingkang paling celak kaliyan gunung Gyachung kang inggih punika Ngozumpa Kang II, Ngozumpa Kang I, Cho Oyu, Pumori,Gunung ABI kaliyan Nirekha.[1]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Gunung punika dipunminggahi kaping satunggal kaliyan Y. Kato, K.Sakaizawa, Phasang Phutar saking èkspèdhisi jepang. Nalika taun 1964. Wulan ingkang saé kanggé minggahi gunung Gyachung Kang inggih punika nalika wulan April kaliyan Mèi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)
  2. / Gyachung Kang(dipunundhuh tanggal 09 Oktober 2012)