Cho Oyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Cho Oyu
ChoOyu-fromGokyo.jpg
The south side of Cho Oyu from Gokyo.
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 8,201 m (26,906 ft) 
Ranked 6th
Prominèn 2,340 m (7,680 ft)
Isolasi 29 kilometres (18 mi)
Pratélan Eight-thousander
Ultra
Naming
Translation Turquoise Goddess (Tibetan)
Géografi
Cho Oyu is located in Nepal
Cho Oyu
Cho Oyu
Location in Nepal (on border with China)
Location Nepal / China (Tibet)
Parent range Mahalangur Himal, Himalayas
Panjatan
Panjatan pisanan October 19, 1954 by Herbert Tichy, Joseph Jöchler and Sherpa Pasang Dawa Lama
Rute gampang dhéwé snow/ice/glacier climb

Cho Oyu utawi gunung RangeCho Oyu ingkang tegesipun 'Dewi Turqoise" misuwur kanthi gunung ingkang paling inggil urutan kaping enem wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sisih kilèn saking gunung ingkang paling inggil wonten ing Donya Everest kaliyan Lhotse, kaping sekawan urutan inggilipun wonten ing tlatah Khumbu Nepal sisih wétan winatesanipunTibet. Its inggih punika satunggal puncak ingkang inggil.[1] Wonten ing sisih kilènipun Cho Oyu, wonten Nangpa La, punika Glacier kanthi inggil kinten-kinten 19.000 kaki, punika dados rute perdagangan barter antawisipun Khumbu Sherpa kaliyan Tibet.[2]

Rute anggènipun badhé minggah dhateng gunung Cho Oyu
Kendahan Gunung Cho Oyu manawi dipunpirsani saking inggil

Cuaca[besut | besut sumber]

Wonten ing ngandhap, tèmperaturipun manéka warni inggih punika 27 °C dumugi -7 °C. Ingkang wonten ing nginggil kinten-kinten 16 °C dumugi -23 °C.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
  2. ^ [2](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)