Cho Oyu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Cho Oyu
The south side of Cho Oyu from Gokyo.
Elevasi 8.201 m (26.906 ft) 
Ranked 6th
Prominence 2.340 m (7.677 ft)
Dhaptar Eight-thousander
Ultra
Terjemahan Turquoise Goddess (Tibetan)
Location
Cho Oyu is located in Nepal<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Operand kanggo * ora ana.%; left: -836.8%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Cho Oyu
Location in Nepal (on border with China)
Lokasi Nepal / China (Tibet)
Pagunungan Mahalangur Himal, Himalayas
Koordinat 28°05′39″N 86°39′39″E / 28.09417°L 86.66083°W / 28.09417; 86.66083Koordinat: 28°05′39″N 86°39′39″E / 28.09417°L 86.66083°W / 28.09417; 86.66083
Climbing
First ascent October 19, 1954 by Herbert Tichy, Joseph Jöchler and Sherpa Pasang Dawa Lama
Rute paling gampang snow/ice/glacier climb

Cho Oyu utawi gunung RangeCho Oyu ingkang tegesipun 'Dewi Turqoise" misuwur kanthi gunung ingkang paling inggil urutan kaping enem wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sisih kilèn saking gunung ingkang paling inggil wonten ing Donya Everest kaliyan Lhotse, kaping sekawan urutan inggilipun wonten ing tlatah Khumbu Nepal sisih wétan winatesanipunTibet. Its inggih punika setunggal puncak ingkang inggil.[1] Wonten ing sisih kilènipun Cho Oyu, wonten Nangpa La, punika Glacier kanthi inggil kinten-kinten 19.000 kaki, punika dados rute perdagangan barter antawisipun Khumbu Sherpa kaliyan Tibet.[2]

Rute anggenipun badhe minggah dhateng gunung Cho Oyu
Kendahan Gunung Cho Oyu menawi dipunpirsani saking inggil

Cuaca[besut | besut sumber]

Wonten ing ngandhap, tèmperaturipun manéka warni inggih punika 27 °C dumugi -7 °C. Ingkang wonten ing nginggil kinten-kinten 16 °C dumugi -23 °C.

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
  2. ^ (id)[2](dipunundhuh tanggal 21 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cho_Oyu&oldid=980050"