Pumori

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pumori
Mt Pumori.jpg
View from Pumori Base Camp, Khumbu Valley
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,161 m (23,494 ft)
Prominèn1,278 m (4,193 ft) [1]
Géografi
Pumori kapernah ing Nepal
Pumori
Pumori
Location in Nepal
LocationNepal-Tibet
Parent rangeHimalayas
Panjatan
Panjatan pisanan1962 by Gerhard Lenser
Rute gampang dhéwésnow/ice climb
Gunung Pumori naliks wulan oktober 1999
Gunung Pumori naliks wulan tanggal 15 Maret 2005
Gunung Pumori saking Kala Pattar

Gunung Pumori inggih punika salah satunggaling gunung ingkang populer wonten ing saperanganipun gunung ingkang gadhah inggil langkung saking 7000 mèter.[2] Paminggah anggènipun minggah gunung punika boten radi kangelan, amargi rutenipun ingkang gampil dipunminggahi. GUnung Pumori papanipun manggèn wonten ing sisih kilenipun GUnung Everest, ing watesanipun antawisipun Nepal kaliyan Tibet.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Pumori, China/Nepal" The prominence value given here of 1,278 m is based on elevation of 7,138 m. Peakbagger.com. Retrieved 2012-01-22.
  2. a b [1](dipunundhuh tanggal 12 November 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda