Gustav Mahler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gustav Mahler

Gustav Mahler (7 Juli 1860 - 18 Mei 1911) inggih punika minangka salah satunggaling komposer saking nagara Austria. Piyambakipun dados misuwur nalika mimpin minangka satunggaling konduktor wonten ing gedung opera[1]. Piyambakipun makarya minangka konduktor wiwit taun 1881. Wonten ing taun 1901 piyambakipun pindhah dhateng villa énggal wonten ing Danau Majernigg, Carinthia. Piyambakipun séda nalika taun 1911.[2][3]

Karya[besut | besut sumber]

Simfoni[besut | besut sumber]

American premiere of Mahler's Symphony No. 8

Karya vokal[besut | besut sumber]

(literally Songs of a Travelling Journeyman,biasanipun katerjemahaken Songs of a Wayfarer.)
  • Lieder aus "Des Knaben Wunderhorn" (The Youth's Magic Horn), kangge swanten kanthi piano utawi orchestra accompaniment (1888–1896; kali sanesipun taun 1899 lan 1901)
  • Rückert Lieder, kangge swanten kanthi piano utawi orchestra accompaniment (1901–1902)
  • Kindertotenlieder (Songs on the Death of Children), for voice lan orchestra (1901–1904)
  • Das Lied von der Erde (The Song of the Earth) for alto (or baritone) lan tenor solo lan orchestra (1908–1909)

Karya sanès[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gustav_Mahler&oldid=997242"