Gulyásleves

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gulyásleves
Gulyásleves bográcsban tálalva.jpg
JinisSoup
Panggonan asalHungary
Woworan pokokBeef, vegetables, paprika and other spices
Buku masakan: Gulyásleves  Médhia: Gulyásleves
Kubur ruangan ing Honggari, digunakake kanggo masak gulyás

Gulyásleves (gulyás lan leves tegese gembalanipun lan jangan sup ing Hungaria ), punika Hungarian sup, digawe saka daging sapi, sayuran, bubuk paprika lan liyane rempah-rempah . Asale saka sajian sing dimasak dening para peternak (Honggari: Gulya = angon ternak), sing njaga kewan ingon-ingon ing Great Hungary Plain (dikenal minangka alföld utawa puszta ing basa Honggari). Cowboys Honggari iki asring kemah kanthi dina-dina sapi sing adoh saka wilayah pedunung, mula dheweke kudu nggawe panganan saka bahan-bahan sing bisa digawa dhewe, lan panganan iki kudu dimasak ing wadhah portebel sing kasedhiya (diarani bogrács ) geni