Gulgula

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gulgule asring nanging ora mesthi bunder

Gulgula minangka panganan tradisional sing digawe ing macem-macem wilayah ing India. Iki minangka salah sawijining permen sing paling populer ing pasar, [1] digawe kanthi tradisional ing acara perayaan khusus ing deso. [2] [3] Biasa kasebut umum ana ing Uttarakhand, Uttar Pradesh, [4] Bihar, Punjab, Odisha, lan uga digawe dening wong India ing luar negeri ing Guyana, Trinidad lan Tobago, Suriname, Mauritius, Amerika Serikat, Afrika Selatan, lan Fiji . [5]

Dheweke padha karo bolongan donat ing AS, lan gampang banget digawe. Dheweke nggunakake glepung gandum, gula (tradisional jaggery ), lan uga rempah-rempah (wiji adas umume) kanggo bumbu. [6] Yogurt, pulp banana, ragi utawa bubuk manggang bisa digunakake. Dheweke digoreng nganggo minyak utawa ghee kaya donat.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Rashtriya Naak, Vishnu Nagar, Rajkamal Prakashan Pvt Ltd, 2008 p. 89
  2. गुलगुले (मीठे) पुए, Nisha Madhulikadainik Bhaskar
  3. Hardoi: Sanskritik Gazetteer, Anjali Chauhan, Ayodhya Shodh Sansthan, Vani Prakashan, 2016 p. 150
  4. कुरकुरे गुलगुले बनाने की विधि - Gulgule (Pue) - Laziz Khana
  5. Gulgula Recipe, That Fiji Taste, Apr 3, 2017
  6. Recipes of all Nations, Countess Morphy, Herbert Joseph Ltd, 1923, p. 691