Menyang kontèn

Grojogan Suroloyo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Air Terjun Suroloyo
Grojogan Suroloyo kapernah ing Indonesia
Grojogan Suroloyo
Lokasi di Indonesia
Informasi tempat wisata
Lokasi Desa Bungu, Kecamatan Mayong, Kabupaten Jepara
Nagara  Indonesia
Koordinat 6°32′10″S 110°51′36″E / 6.536°S 110.86°E / -6.536; 110.86Koordhinat: 6°32′10″S 110°51′36″E / 6.536°S 110.86°E / -6.536; 110.86
Jenis objek wisata Air terjun

Grojogan Suroloyo inggih punika grojogan ingkang dumunung wonten ing Bungu, Kecamatan Mayong, Kabupaten Jepara, 36 km saking pusat kabupaten Jepara . Grojogan Suroloyo nggadahi dhuwur kirang langkung ± 10 meter pancen endah sanget, tlatah kasebut tesih asri amarga jarang sanget dipunopeni dhateng manungsa, malah masyarakat Jepara boten ngertos menawi ing Desa Bungu wonten grojogan, mung masyarakat Desa Bungu ingkang ngertos papan panggonan grojogan puniki.[1][2]

Panggonan[besut | besut sumber]

Grojogan Suroloyo papan wonten ing Desa Bungu, Kecamatan Mayong, Kabupaten Jepara, 36 km saking pusat kutha Jepara. [3][4] Kagem dumugi Grojogan Suroloyo saged mlampah boten kedah numpak kendaraan, amarga lokasine tesih asri, dados menawi ngagem sepedha motor utawa mobil kedah dpuniparkir wonten ing kawasan pemukiman Desa Bungu. Rute kagem dumugi grojogan puniki cekap sisah lan boten gadah kathah akses. Rute [5] saged liwat Desa Pancur utawa liwat Desa Datar – Desa Bandung – Desa Pule. Menawi liwat prapatan lampu lalu lintas Mayong, ngalor. Dumugi pertigaan caket Puskesmas Mayong Pancur, jalur lurus, sakwise wonten pertigaan maneh, belok nengen, arah Sreni Indah. Sadumuginipun mriku kedah takon-takon panggonane marang warga supaya ora kesasar, amarga grojogan iki ndhelik banget.[6]

Masalah[besut | besut sumber]

Grojogan Suroloyo pancen endah lan asri, nanging ingkang dados masalah inggih punika akses margi kagem ngunjungi desa kasebut tesih sisah sanget saengga mbutuhake perhatian saking pemerintah lan warga lokal kagem ngatur. Kahanane grojogan dhewe cukup asri, sanajan wonten sampah-sampah alam kayata ranting-ranting lan godhong-godhong garing ingkang rontok, mula dipunbutuhake tata cara supados kaendahane wilayah kasebut saged langkung sae.

Larangan[besut | besut sumber]

Grojogan Suroloyo nggadahi pinten-pinten larangan. Warga wonten ing Desa Bungu nyuwun marang para pengunjung ingkang dumugi wonten ing Grojogan Suroloyo supados boten sembarangan mbuwang sampah utawa corat-coret. Amarga grojogan puniki minangka sumber toya ingkang dipungunakake dening warga Desa Bungu.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Kurniawan, Diki (2023-08-02). "18 Air Terjun di Jepara Terhits & Terbaik, Rute Lokasi, Alamat, Harga Tiket!". Tempat Wisata Seru (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Dibukak ing 2023-10-13.
  2. "Air Terjun Suroloyo · 9R2G+G8F, Dusun 7, Bungu, Kec. Mayong, Kabupaten Jepara, Jawa Tengah 59465, Indonesia". Air Terjun Suroloyo · 9R2G+G8F, Dusun 7, Bungu, Kec. Mayong, Kabupaten Jepara, Jawa Tengah 59465, Indonesia (ing basa Inggris). Dibukak ing 2023-10-13.
  3. http://www.jeparahariini.com/pariwisata/air-terjun-suroloyo-keindahan-tersembunyi-desa-bungu/
  4. RAHMAWATI, ITA (2019-02-13). "PENDAMPINGAN IBU DALAM STIMULASI PERKEMBANGAN MOTORIK UNTUK MENGOPTIMALKAN PERKEMBANGAN BALITA DI DESA MAYONG LOR KECAMATAN MAYONG KABUPATEN JEPARA". AMALIAH: JURNAL PENGABDIAN KEPADA MASYARAKAT. 3 (1): 251–255. doi:10.32696/ajpkm.v3i1.236. ISSN 2580-0531.
  5. http://www.nasirullahsitam.com/2014/01/menikmati-keasrian-air-terjun-suroloyo.html
  6. admin (2019-06-16). "10 Wisata Air Terjun terhits di Jepara - Isjtv.com". Isjtv.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2023-10-13.