Griffin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Griffin ya iku dumadi kèwan mitologi kang rupané iku hibrida saka kèwan singa lan wulung ing tlatah Éropa[1]. Grifin awujud awak lan sirahé singa nanging dhuwé cakar kaya wulung ing sikilé. Uga ana suwiwi ing awaké. Kèwan mitologi iki wis ana awit 5.000 tahun kepungkur[1].

Conto rupa griffin ing tandha cihna


Griffin dhuwé sifat kang kuat, waspadha, lan gumedhé. Ing Éropa, griffin iki dadi kèwan mitos sing paling tuwa. Nganti jaman modèrn kaya saiki, simbol griffin dadi tandha cihna kang dianggo karo bebadan wong sipil kaya dèné bank, pabrik mobil, pawiyatan luhur (univèrsitas), lan yeyasan liyané. Rupa kang mèmper griffin uga ditemokaké ing Asia Kulon, Asia Tengah, lan Asia Wétan[1].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Sutherland, A. "Griffins Were Mythical Gold-Guarding Hybrid Creatures Known For At Least 5,000 Years". Ancient Pages. Dibukak ing 2021-03-13.