Menyang kontèn

Greysia Polii

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Greysia Polii
Katerangan pribadi
Jeneng jangkepGreysia Polii
NagaraIndonesia
Lair (1987-08-11) Agustus 11, 1987 (umur 36)
Jakarta, Indonesia
Dhuwur160 cm (5 ft 3 in)
Bobot57 kg (126 lb)
Tangan sing dipigunakakéTengen
Ganda Putri lan Ganda Campuran
Urut dhuwur dhéwé5 Meiliana Jauhari (15 Mèi 2011)
Urut saiki9 Meiliana Jauhari (19 April 2012)

Greysia Polii (lair ing Jakarta, 11 Agustus 1987; umur 36 taun; sok diarani kanthi jeneng Grace) ya iku atlit badminton rangkep asal Indonésia. Grace yaiku anak wadon saka pasangan Willy Polii lan Evie Pakasi. Nalika tandhing, Grecia adaté pasangan bareng karo Jo Novita ing manéka kajuwaran. Grace miwiti mèlu ing tim Piala Uber Indonésia kawit taun 2004 lan uga taun 2008. Ing tetengahan taun 2008, Grace miwiti bebarengan karo Nitya Krishinda Maheswari amarga umur Jo Novita wis ora enom manèh lan ora bisa diarepaké mbangkitaké prestasi ing sektor dobel wadon karo Greysia Polii manèh. Wiwit taun 2009 Greysia Polii karo Nitya durung duwé bebungah, apa manèh wetuné Vita Marissa saka pelatnas, banjur pelatnas butuhaké kakuwatan ing sektor dobel wadon.

Bebungah[besut | besut sumber]

Ganda Putri[besut | besut sumber]

  • 2003: Juwara Nasional ganda putri Kejurnas Bulutangkis 2003 (karo Heni Budiman), Semifinalis ganda putri Malaysia Satellite 2003 (karo Heni Budiman)
  • 2004: Anggota Tim Piala Uber Indonésia (Perempatfinalis)
  • 2005: Runner-up ganda Putri SEA Games 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri kajuwaran Asia 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Singapore Open 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Hong Kong Open 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Switserlan Open 2005 (karo Heni Budiman)
  • 2005: Runner-up ganda Putri SEA Games 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri kajuwaran Asia 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Singapore Open 2005-(karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Hong Kong Open 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Switserlan Open 2005 (karo Heni Budiman)
  • 2006: Juwara ganda putri Philippine Open 2006 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Dhènemarken Open 2006 (karo Jo Novita)
  • 2007: Runner-up Anggota Tim Piala Sudirman Indonésia 2007, Juara Beregu Putri SEA Games 2007, Runner-up ganda putri SEA Games 2007 (karo Jo Novita), Juwara putri Kejurnas Bulutangkis 2007 (karo Jo Novita), Runner-up ganda putri Malaysia Open 2007 (karo Vita Marissa), Semifinalis ganda putri Switserlan Open 2007 (karo Vita Marissa), Semifinalis ganda putri French Open 2007 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Philippine Open 2007 (karo Jo Novita)
  • 2008: Runner-up Tim Piala Uber Indonésia 2008, Semifinalis Dhènemarken Open 2008 (karo Nitya Krishinda Maheswari), Semifinalis World Super Series Masters Final 2008 (karo Jo Novita)
  • 2009: Runner-Up Aviva Singapore Super Series 2009 (bareng Nitya Krishinda Maheswari), Semi final Yonex Open Japan Super Series 2009 (bareng Nitya Krishinda Maheswari), Semi final Yonex Frech Super Series 2009 (bareng Nitya Krishinda Maheswari), Juara Nasional ganda putri Kejurnas Bulutangkis 2009 (karo Meiliana Jauhari)
  • 2010: Semi final Tim Piala Uber Indonésia, Semi final Tim Beregu Putri Asian Games Indonésia 2010, Runner-up ganda putri Macau Open (karo Meiliana Jauhari), Runner-up ganda putri Indonésia GP Gold (karo Meiliana Jauhari), Semi final ganda putri Singapore Open (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Djarum Indonésia Open Super Series (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Chinese Taipei Grand Prix Gold (karo Meiliana Jauhari), Perempat final China Masters Super Series (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Victor-BWF Superseries Finals (karo Meiliana Jauhari)
  • 2011: Semi final Tim Piala Sudirman Indonésia, Semi final Switserlan Open Grand Prix Gold (karo Meiliana Jauhari), Semi final India Open Super Series (karo Meiliana Jauhari), Semi final Malaysia Open Grand Prix Gold (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Singapura Open Super Series (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Djarum Indonésia Open Superseries Premier 2011 (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Yonex BWF World Championships 2011 (karo Meiliana Jauhari), Runner-up Yonex Chinese Taipei Open (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Kumpoo Macau Open 2011 (karo Meiliana Jauhari)
  • 2012: Perempat final Victor Koréa Open 2012 (karo Meiliana Jauhari), Semifinalis Djarum Indonésia Open Premiere Super Series 2012 (karo Meiliana Jauhari), Semi final Li Ning Singapore Open 2012 (karo Meiliana Jauhari)

Ganda Campuran[besut | besut sumber]

  • 2006: Semifinalis Singapore Open 2006 (karo Muhammad Rijal)
  • 2007: Runner-up Switserlan Open 2007 (karo Muhammad Rizal)
  • 2008: Perempat final Yonex Kores Super Series 2008 (bareng Muhammad Rijal), Perempat final Yonex German Open 2008 (bareng Muhammad Rijal)
  • 2009: Semi final Tim Piala Sudirman Indonésia 2009, Juara Nasional ganda campuran Kejurnas Bulutangkis 2009 (karoTantowi Ahmad)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Ulah ragawan-stub