Greysia Polii

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Greysia Polii
Yonex IFB 2013 - Eightfinal - Ma Jin - Zhong Qianxin — Nitya Krishinda Maheswari - Greysia Polii 02.jpg
Katerangan pribadi
Jeneng jangkep Greysia Polii
Nagara  Indonésia
Dhuwur 1.62 m (5 ft 4 in)
Bobot 55 kg (121 lb)
Tangan sing dipigunakaké Kanan
Ganda Putri dan Ganda Campuran
Urut dhuwur dhéwé 5 Meiliana Jauhari (15 Mèi 2011)
Urut saiki 9 Meiliana Jauhari (19 April 2012)

Greysia Polii (lair ing Jakarta, 11 Agustus 1987; umur 32 taun; sok diarani déning jeneng Grace) ya iku juru main badminton dobel Indonésia. Grace anak wadon déning pasangan Willy Polii lan Evie Pakasi iki biyasa berpasangan barengan karo Jo Novita ing aneka kajuwaraan. Grace miwiti mèlu ing tim Piala Uber Indonésia kawit taun 2004 lan uga taun 2008. Ing tetengahan taun 2008, Grace miwiti bebarengan karo Nitya Krishinda Maheswari amarga umur Jo Novita wis ora enom manèh lan ora bisa diarepake mbangkitake prestasi ing sektor dobel wadon karo Greysia Polii manèh. Wiwit taun 2009 Greysia Polii karo Nitya durung duwé bebungah, apa manèh déning wetuné Vita Marissa saka pelatnas, banjur pelatnas butuhake kakuatan ing sektor dobel wadon.

Bebungah[besut | besut sumber]

Ganda Puri[besut | besut sumber]

  • 2003: Juara Nasional ganda putri Kejurnas Bulutangkis 2003 (karo Heni Budiman), Semifinalis ganda putri Malaysia Satellite 2003 (karo Heni Budiman)
  • 2004: Anggota Tim Piala Uber Indonésia (Perempatfinalis)
  • 2005: Runner-up ganda Putri SEA Games 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri kejuaraan Asia 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Singapore Open 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Hong Kong Open 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Swiss Open 2005 (karo Heni Budiman)
  • 2005: Runner-up ganda Putri SEA Games 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri kejuaraan Asia 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Singapore Open 2005-(karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Hong Kong Open 2005 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Swiss Open 2005 (karo Heni Budiman)
  • 2006: Juara ganda putri Philippine Open 2006 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Denmark Open 2006 (karo Jo Novita)
  • 2007: Runner-up Anggota Tim Piala Sudirman Indonésia 2007, Juara Beregu Putri SEA Games 2007, Runner-up ganda putri SEA Games 2007 (karo Jo Novita), Juara putri Kejurnas Bulutangkis 2007 (karo Jo Novita), Runner-up ganda putri Malaysia Open 2007 (karo Vita Marissa), Semifinalis ganda putri Swiss Open 2007 (karo Vita Marissa), Semifinalis ganda putri French Open 2007 (karo Jo Novita), Semifinalis ganda putri Philippine Open 2007 (dkaro Jo Novita)
  • 2008: Runner-up Tim Piala Uber Indonésia 2008, Semi finali Denmark Open 2008 (karo Nitya Krishinda Maheswari), Semi finali World Super Series Masters Final 2008 (karo Jo Novita)
  • 2009: Runner-Up AVIVA SINGAPORE SUPER SERIES 2009 (bareng Nitya Krishinda Maheswari), Semi final YONEX OPEN JAPAN SUPER SERIES 2009 (bareng Nitya Krishinda Maheswari), Semi final YONEX FRENCH SUPER SERIES 2009 (bareng Nitya Krishinda Maheswari), Juara Nasional ganda putri Kejurnas Bulutangkis 2009 (karo Meiliana Jauhari)
  • 2010: Semi final Tim Piala Uber Indonésia, Semi final Tim Beregu Putri Asian Games Indonésia 2010, Runner-up ganda putri Macau Open (karo Meiliana Jauhari), Runner-up ganda putri Indonésia GP Gold (karo Meiliana Jauhari), Semi final ganda putri Singapore Open (karo Meiliana Jauhari), Perempat final DJARUM INDONESIA OPEN SUPER SERIES (karo Meiliana Jauhari), Perempat final CHINESE TAIPEI GRAND PRIX GOLD (karo Meiliana Jauhari), Perempat final CHINA MASTERS SUPER SERIES (karo Meiliana Jauhari), Perempat final VICTOR-BWF Superseries Finals (karo Meiliana Jauhari)
  • 2011: Semi final Tim Piala Sudirman Indonésia, Semi final Swiss Open Grand Prix Gold (karo Meiliana Jauhari), Semi final India Open Super Series (karo Meiliana Jauhari), Semi final Malaysia Open Grand Prix Gold (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Singapura Open Super Series (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Djarum Indonésia Open Superseries Premier 2011 (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Yonex BWF World Championships 2011 (karo Meiliana Jauhari), Runner-up Yonex Chinese Taipei Open (karo Meiliana Jauhari), Perempat final Kumpoo Macau Open 2011 (karo Meiliana Jauhari)
  • 2012: Perempat final Victor Koréa Open 2012 (karo Meiliana Jauhari), Semifinalis Djarum Indonésia Open Premiere Super Series 2012 (karo Meiliana Jauhari), Semi final Li Ning Singapore Open 2012 (karo Meiliana Jauhari)

Ganda Campuran[besut | besut sumber]

  • 2006: Semifinalis Singapore Open 2006 (karo Muhammad Rijal)
  • 2007: Runner-up Swiss Open 2007 (karo Muhammad Rizal)
  • 2008: Perempat final YONEX KOREA SUPER SERIES 2008 (bareng Muhammad Rijal), Perempat final Yonex German Open 2008 (bareng Muhammad Rijal)
  • 2009: Semi final Tim Piala Sudirman Indonésia 2009, Juara Nasional ganda campuran Kejurnas Bulutangkis 2009 (karoTantowi Ahmad)

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Ulah ragawan-stub