Gravitropisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tuladha gravitropisme ing sisa-sisa gudhang ngisor lemah ing vila romawi ing Taman Arkaelogi kang dumunung ing Baia, Itali

Gravitropisme yaiku gerakan anuju utawa ngadohi tarikan gravitasi bumi, yaiku geraking arah gravitasi bumi kang diarani gravitropisme positif, dene gerakan ngadohi gravitasi bumi diarani gravitropisme negatif.[1] Oyot biyasane asifat gravitropik positif.[1] Akar primer umume luwih jejeg tinimbang oyot sekunder kang kala-kala mbentuk sudut rada ndatar.[1] Oyot tersier lan oyot tingkat candhake ora asifat gravitropik babar pisan lan urip kanthi arah kang ora beraturan.[1] Dadi sistem pangoyotan nalika urip jinejeran bisa njelajahi lemah luwih amba tinimbang yen kabeh oyot urip lurus mangisor.[1] Salah siji hormon kang duweni peran ing mekanisme gravitropisme yaiku hormon auksin, kang duweni fungsi kanggo ndawakake sel oyot, yaiku nalika distribusi auksin ing sel oyot diatur dening gen-gen tertemtu ing tanduran.[2]

Watang lan pang kembang biyasane asifat gravitropil negatif, nanging responsne werna-werna banget. [1] Watang utama utawa watang wit bisane urip 180o saka pusat gravitasi bumi, dene cabang, pang godhong, rimpang, lan stolon biyasane luwih datar.[1]


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g Salisbury FB, Ross CW. 1995. Fisiologi Tumbuhan, jilid 3. terjemahan Lukman DR, Sumaryono. Bandung: Penerbit ITB. Hal:114-115 ISBN 979-8591-37-2
  2. ^ (en)Muller et al. 1998. AtPIN2 defines a locus of Arabidopsis for root gravitropism control. The EMBO J 17(23):6903-11.
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Gravitropisme ing Wikimedia Commons.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gravitropisme&oldid=833051"