Gougèrè

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gougère
Gruyère Cheese Gougères.jpg
Gruyère cheese gougères
JinisChoux pastry
Panggonan asalFrance
Woworan pokokChoux pastry, cheese (usually Gruyère, Comté, or Emmental)
Buku masakan: Gougère  Médhia: Gougère
Ing njero gougère

Gougère ( diucapaké: [ɡuʒɛʁ] ), ing masakan Prancis, minangka jajanan choux gurih sing digawe saka adonan choux sing dicampur karo keju . Ana macem-macem jinis. Keju umume grated Gruyère, Comté, utawa Emmentaler, [1] [2] nanging ana macem-macem jinis nggunakake keju liyane utawa woworan liyane.

Gougères diarani asale saka Burgundy, utamane kutha Tonnerre ing departemen Yonne . [3]

  1. Daniel Young, The Bistros, Brasseries, and Wine Bars of Paris, p. 20. ISBN 0-06-059073-4.
  2. Larousse Gastronomique, 1988 edition, 2001 translation. ISBN 0-609-60971-8.
  3. Larousse Gastronomique, 1st edition