Golek Retno Adaninggar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Golek retno Adaninggar inggih punika salh satunggaling nama beksan ingkang wonten ing Yogyakarta. Beksan punika dipuntingalaken kanthi gagarag Goek Menak ingkang kapundhut sakingwayang golèk. Jogèd punika ngandharaken nalika Putri China, ingkang namanipun Retno Adaninggar sadar bilih kathah tiyang ingkang sanget dipuntresanani dipuntangkep kaliyan musuhipun. Pramila saking punika piyambakipun samapta badhé ndhèrèk Perang.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 20 Oktober 2012)