Menyang kontèn

Gising-gising

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Gising-gising
Top: Gising-gising with pork;
Bottom:Gising-gising from Cebu with yardlong beans
Jeneng liyané
  • Ginataang sigarilyas;
  • Ginataang carabansos
AjanganMain course
Panggonan asalPhilippines
Tlatah utawa prajaNueva Ecija, Pampanga
Hawa ajanganHot
Woworan pokokwinged beans, shrimp paste, labuyo chili, coconut milk, garlic, onions, ground meat or seafood
Buku masakan: Gising-gising  Médhia: Gising-gising

Gising-gising, uga dikenal minangka ginataang sigarilyas, yaiku sayur sup Filipina utawa pedhes sing asale saka propinsi Nueva Ecija lan Pampanga ing Filipina . Biasane digawe nganggo kacang lanjaran disigar ( sigarillas utawa sigarilyas ), lan santen dibumboni lombok lab bawang, bawang putih, bawang, lan alamang . [1] Jeneng kasebut tegese "tangi, tangi". Bisa dipangan dhewe, ing ndhuwur sega, utawa dadi lawuh kanggo panganan daging panggang. Yaiku jinising ginatan . [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Pascual, Marie. "#FoodMemories: Gising-gising". Rappler. Dibukak ing 22 September 2018.
  2. Merano, Vanjo. "Gising gising Recipe (Green bean with Pork in Coconut milk)". Panlasang Pinoy. Dibukak ing 22 September 2018.