Gerhana (novel)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Gerhana)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gerhana
Gerhana.jpg
Panganggit A.A. Navis
Nagara Indonesia
Basa Indonesia
Gènre Roman
Pangecapan •Jakarta: PT Kompas Media Nusantara
Kala babar
2004
Kaca 304 kaca
ISBN 979-709-151-1

Gerhana, punika satunggiling novèl,ingkang dipunanggit déning Ali Akbar Navis, sastrawan klairan Padang Panjang, Sumatra Barat. Minangka sastrawan Indonesia ingkang enerjik, A.A. Navis nyerat sadaya genre karya sastra kados ta puisi, cariyos cekak, novèl, drama lan esei. Kathah cariyos ingkang dipunanggit déning penulis punika ingkang gadhah latar wingking Minangkabau, tanah kelairanipun piyambak, kalebet ugi Novèl Gerhana punika.

Sinopsis[besut | besut sumber]

Kisahipun Ana, Kartini, Ben Virga lan mahasiswa sanèsipun wonten ing kitha Padang.

Karya A.A. Navis Sanèsipun[besut | besut sumber]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]