Gerald Situmorang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Gerald Situmorang (lair 31 Mèi 1989) ya iku juru main musik saka Indonésia. Dhèwèké miwiti pagawéyan ing musik lan dadi komposer lagu piyambak ing duo band pisanané, sing dijenengi "Sketsa"[1]. Sakmenika dhèwèké dadi luwih dikenal awit 2014 kang dadi personil lan juru main bass ana ing Barasuara[2] lan dadi juru main gitar solo akustik sing agènré Jazz.

Kauripan[besut | besut sumber]

Jeneng jangkepé Gerald Hiras Situmorang, lair ing Jakarta nanging katurunan Batak. Dhèwèké iku anak ingkang mbonthot saka 3 paseduluran. Bapaké ajeneng Guntur Humuntal Situmorang lan ibuné Fara Marina Siahaan. Kulawargané njurung kariré Gerald agawé ing musik, wiwit sinau ing panggonan lès musik banjur sekolah ing Institut Musik Daya Indonesia[3].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buchanan, Matthew. "Biography". Gerald Situmorang (in Inggris). Retrieved 2017-11-18.
  2. "Barasuara". Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bébas (in Indonesia). 2017-05-24.
  3. NewsMusik. "GERALD HIRAS SITUMORANG" (in Inggris). Retrieved 2017-11-18.