George Habash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
George Habash
جورج حبش
George Habash.jpg
Sekretaris-Jenderal Front Rakyat kanggo Pembebasan Palestina
Linggih
Desember 1967 – Juli 2000
Kang sawiséAbu Ali Mustafa
Rerincèn dhiri
Lair(1926-08-02)2 Agustus 1926
Lydda, Mandat Palestina
Pati26 Januari 2008(2008-01-26) (umur 81)
Amman, Yordania
BangsaPalestina
Parté pulitikFront Rakyat kanggo Pembebasan Palestina (1967–2008) Gerakan Nasionalis Arab (1951–1967)
AlmamaterUniversitas Amerika Beirut
AgamaKristen Ortodoks

Dr. George Habash (ing Basa Arab, جورج حبش) utawa diarani uga karo julukan Al-Hakim (ing Basa Arab, الحكيم, sing artine Sing Bijak) yaiku dokter lan pulitisi Palestina. Ia menika pangadheg Parte Front Rakyat kanggo Pembebasan Palestina (PFLP) sing nduweni haluan kiwa adoh utawa komunis, lan dadi faksi paling gedhe kapindho ing Front Pembebasan Palestina (PLO).[1][2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Bawono Kumoro, Hamas: Ikon Perlawanan Islam Terhadap Zionisme Israel, (Bandung: Mizan, 2009) hal. 67
  2. "PFLP Statement on the Ninth Anniversary of the Passing of Dr. George Habash, Al-Hakim » Popular Front for the Liberation of Palestine". pflp.ps (ing basa American English). Dibukak ing 2017-11-15.