Gendéra Denmark

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gendéra Denmark
240px
Informasi Umum
Jeneng negara Dhènemarken
Sesebutan Dannebrog
Proporsi 28:37
Dianggo wiwit 1219
Dianggo 110100
Simbol Normal utawa de jure, utawa sisi ngarep

Gendéra Denmark (Dannebrog-kain Denmark), ya iku gendéra warna abang saha salib Skandinavia putih. Garis vertikal salib mau dumunung ing sisih cagak. Desain utawa rancangan gendéra Denmark iki ditiru déning Nagara Nordik liyané kaya ta: Swedia, Nurwègen, Finlandia, Islandia[1][2][3]. Ing mangsa nagara Denmark lan Nurwègen mbentu kasatuan utawa sok diarani (personal union), Dannebrog taksih jejeg dadi gendéra Nurwègen saéngga Nurwègen njupuk lan ngowahi Gendéra Nurwègen ing taun 1821.

Dannebrog ya iku kagolong gendéra nasional kang tuwa dhéwé ing donya lan isih misuwur saha dimupangatake nganti mangsa saiki, kanthi sumber paling anyar ya iku asalé saka abad angka 14. Sadurungé Dannebrog migunakaké, prajurit Denmark ing mangsa iku wis nggunakaké Gendéra Gagak[4].

Uga delengen[besut | besut sumber]

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Jeroen Temperman. State Religion Relationships and Human Rights Law. Martinus Nijhoff Publishers. Dijupuk 2007-12-31. Many predominantly Christian states show a cross, symbolising Christainity, on their national flag. Scandinavian crosses or Nordic crosses on the flags of the Nordic countries–Dhènemarken, Finland, Iceland, Norway and Sweden–also represent Christianity. 
  2. ^ Carol A. Foley. The Australian Flag: Colonial Relic or Contemporary Icon. William Gaunt & Sons. Dijupuk 2007-12-31. The Christian cross, for instance, is one of the oldest and most widely used symbols in the world, and many European countries, such as the United Kingdom, Norway, Sweden, Finland, Dhènemarken, Iceland, Greece and Switzerland, adopted and currently retain the Christian cross on their national flags. 
  3. ^ Andrew Evans. Iceland. Bradt. Dijupuk 2007-12-31. Legend states that a red cloth with the white cross simply fell from the sky in the middle of the 13-century Battle of Valdemar, after which the Danes were victorious. As a badge of divine right, Dhènemarken flew its cross in the other Scandinavian countries it ruled and as each nation gained independence, they incorporated the Christian symbol. 
  4. ^ Glenday, Craig (2009). Guinness World Records 2010: The Book of the Decade. Jim Pattison Group. k. 119.