Gela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Comune Gela
Negara Flag of Itali Italia
Region Sicily
Provinsi Caltanissetta (CL)
Walikutha Domenico Messinese (wiwit 8 April, 2003)
Area 276 km² (107 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 37°04′N, 14°15′E
Gentilic Gelesi
Kodhe Telepon 0933
Kodhe Pos 93012
Frazioni Macchitella, Manfria
Patron St. Maria dell'Alemanna
 - Day 8 September
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Gela in Italy
Website: www.comune.gela.cl.it

Gela iku sawijining kutha ing Provinsi Caltanissetta, Sisilia, nagara Italia kanthi padunung cacahé 77,261 jiwa. Iku 'iku koloni Yunani, didegaké ing 689 SM dening wong-wong sing teka ing Pulo Rhodes lan Yunani. Iku dirusak ing 282 SM dening Mamertines, asmane iki asalé saka allah Mars lan iku tentara prajurit mercenary layanan ing Syracuse[1].

Komunitas tangga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Emanuele Zuppardo-Salvatore Piccolo, Terra Mater: sulle Sponde del Gela greco, Betania Editrice, Caltanissetta (2005).
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gela&oldid=1096302"