Gela

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Comune Gela
Negara Flag of Itali Italia
Region Sicily
Provinsi Caltanissetta (CL)
Walikutha Domenico Messinese (wiwit 8 April, 2003)
Area 276 km2 (107 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 37°04′N 14°15′E / 37.067°N 14.250°E / 37.067; 14.250
Gentilic Gelesi
Kodhe Telepon 0933
Kodhe Pos 93012
Frazioni Macchitella, Manfria
Patron St. Maria dell'Alemanna
 - Day 8 September
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Gela in Italy
Website: www.comune.gela.cl.it

Gela iku sawijining kutha ing Provinsi Caltanissetta, Sisilia, nagara Italia kanthi sing ndunungi cacahé 77,261 jiwa. Iku 'iku koloni Yunani, diyasa ing 689 SM déning wong-wong sing teka ing Pulo Rhodes lan Yunani. Iku dirusak ing 282 SM déning Mamertines, asmane iki asalé saka allah Mars lan iku tentara prajurit mercenary layanan ing Syracuse[1].

Komunitas tangga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]


  1. ^ Emanuele Zuppardo-Salvatore Piccolo, Terra Mater: sulle Sponde del Gela greco, Betania Editrice, Caltanissetta (2005).