Geisha (Grup Musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Geisha
Geisha (Grup Musik)
Latar wuri
Lair Indonésia Pekanbaru, Indonésia
Jinis Musik Art Rock Progressive
Taun aktif 2009 - sekarang
Parusahan rekaman Musica Studios
Anggota
Regina
Roby
Nard
Dhan
Mantan Anggota
Momo
Aan

Geisha, grup musik ning Indonésia kang asalé ngadeg taun 2003, saka Pekanbaru.[1] Grup band iki dianggotani déning Regina ning pérangan suara, Robi ning gitar,Dhan ning pérangan keyboard, lan nard ning perangan bass.[1]

Grup band iki lair amarga ajang A Mild Live Wanted ning taun 2007, kang asalé nganggo jeneng Jingga, karo anggotané Febri (drum), Momo (vokal), Roby (gitar), Aan (gitar), Dhan (keyboard), lan nard (bass).[1] Sadurungé Jingga ganti jeneng dadi Geisha, Jingga sempet anggawe single indie kang judhulé Hey Ya (Untuk Selamanya), Sya La La, Cinta Lama Bersemi Kembali (CLBK), lan Cintaku Hilang. Grup band Jingga, sempet vakum amarga Febri kang kudu ngelanjutaké pendidikané ning kutha liya.[1] Akiré, grup band Jingga sarujuk manawa mbentuk formasi anyar lan ganti jeneng nganggo Geisha.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Single kang pisanan saka Geisha kanthi komersial ana ning album kompilasi AML WANTED 2007 kang judhulé Selamanya.[1] Rong taun sawisé iku, kapenginan Geisha duwé album pisanan dhéwé.[1]

Tetembangan kang ditampilaké alirané art rock progressive, Momo lan kanca-kanca ngrilis album pisanan taun 2009 kang temané ANUGRAH TERINDAH kang isiné 12 tetembangan, tetembangan kang dadi unggulan judhulé Jika Cinta Dia kang langsung dadi perhatian ning kalangan masarakat penikmat musik lan RBT-né sukses di-download kanthi 2 yuta user.[1] Kasuksesan single pisanan, nuli dilanjut karo singlé kang kaping loroné judhulé Tak Kan Pernah Ada.[1] Nalika ngrilis album ingkang kaping loroné, Geisha duwé kesempatan kanggo promosi ning Malaysia.[1][2] Album kang kaping loro iku nganggo sesirah MERAIH BINTANG.[1][2]

Tetembangan kang ditampilaké déning grup band iki, nyampuraké unsur-unsur musik kang béda.[1] Geisha nampilaké musik kang duwé ciri khas, ya iku tembang rock kang nganggo alunan beat kang kenceng.[1]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album saka Geisha[1]:

  • ANUGERAH TERINDAH (2009)
  • MERAIH BINTANG (2011)
  • Suara Lainnya (NOAH)(2012) Lagu Cobalah Mengerti Sebagai Momo Geisha
  • SELEKSI HITS (2013)
  • BERSINAR TERANG (2014)
  • SATU (2015)
  • Kami Mengenang Rinto Harahap (2015)

Siji Lagu[besut | besut sumber]

Sementara Sendiri (single)(2015) ost.single Lagu Cinta (single) (2015) ost.single Cinta Itu Kamu (single) (2017) Mustahil Tuk Bersama (single)(2017) Kering Air Mataku (single) (2018) Kembali Pulang (single) (2018) Rahasia (single) (2019) ost.Antologi Rasa Garis Tangan (single) (2019) ost.Antologi Rasa Kunci Hati (single)(2019) ost.Single 2 Keranjingan Disco (single) (2019) Komitmen (single) (2020) Ku Katakan Dengan Indah Feat Loekman Hakim Noah (single) (new version) (2020) Demi Waktu Feat Enda Ungu (single) (new version) (2021) Kenangan Terindah feat irfan samsons (single) (new version) (2021) Rencana Hebat feat Dul Jaelani (single) (2021)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan-iklan ning TV kang tau dibintangi grup band Geisha[1]:

  • Nexian (2010)
  • Toyota Kijang Innova (2011-2012)
  • XL Musik Seru (2011)
  • Indosat Liburan (2013)
  • Sony Vaio (2014)
  • Esia (2012-2014)
  • Pizza Hut (2013)
  • Sepatu Loggo (2016)

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Biografi Grup Band Geisha dipununduh tanggal 2 Juli 2011
  2. a b Geisha Promo Album ke Malaysia dipununduh tanggal 2 Juli 2011