Gdańsk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gdańsk
POL Gdańsk COA.svg
Lambang Gdańsk
POL Gdańsk map.svg
Lokasi Gdańsk
Katrangan cekak
Propinsi: Pomerania (pomorskie)
Jembar: 262 km²
Padunung: 459.072 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: GD
Alamat
balé kutha:
ul. Nowe Ogrody 8/12
80-803Gdańsk
Situs wèb resmi: www.gdansk.pl
Pulitik
Walikutha: Paweł Adamowicz

Gdańsk (Jerman Danzig) iku kutha ing Polen. Kutha iki nduwé padunung 459.072 jiwa, sarta kalebu kutha paling gedhé kaping papat ing Polen. Kutha iki palabuhan utama Polen lan uga kutha krajan Propinsi Pomerania. Kutha iki cedhak karo manten wates antara budaya Jermanik Kulon lan Slavik. Gdańsk kala-kala dadi kutha Polen saha Jerman. Malahan kutha iki naté dadi kutha bébas. Wiwit taun 1945, kutha iki dadi bagéyan saka nagara Polen.

Kutha iki papané ana ing sisih kidul Lempongan Gdańsk (saka Segara Baltik), ing sawijining konurbasi mawa kutha palèrèhan Sopot, Gdynia lan komunitas satelit liyané sing diarani 'kutha telu' (Trójmiasto), mawa padunung luwih saka 800.000 jiwa. Gdańsk dhéwé padunungé ana 455.830 jiwa (Juni 2009), mulané kutha iki sing gedhé dhéwé ing tlata Pomerania ing Polen lor.

Klub-klub Ulah raga[besut | besut sumber]

Galeri gambar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


POL województwo pomorskie COA.svg Provinsi Pomerania

Kutha swatantra (kutha otonom): Gdynia | Gdańsk | Słupsk | Sopot
Powiat (kabupatèn): Bytów | Chojnice | Człuchów | Pruszcz Gdański | Kartuzy | Kościerzyna | Kwidzyn | Lębork | Malbork | Nowy Dwór Gdański | Puck | Słupsk | Starogard Gdański | Sztum | Tczew | Wejherowo

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gdańsk&oldid=1090278"