Gaya Lorentz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kaidah tangan kanan saka gaya Lorentz (F) kang dijalari saka arus listrik, I ing sawijining medan magnet B

Gaya Lorentz ya iku gaya ing babagan fisika kang dituwuhaké déning momotan listrik kang obah utawa déning arus listrik kang ana ing sawijining medan magnet amarga nampa partikel kang muatané arus listrik mau.[1] Arah gaya bakal ngetutaké arah maju skrup kang diputer saka vektor arah obah momotan listrik (v) tumuju arah medan magnet, B, kaya kang katon ing rumus iki:

katrangan

F ya iku gaya (ing ékan/unit newton)
B ya iku medan magnet (ing unit tesla)
q ya iku momotan listrik (ing ékan coulomb)
v ya iku arah kecepatan momotan (ing unit mèter per detik)
× ya iku perkalian silang saka operasi vektor.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Gaya Lorentz(diundhuh 31 Januari 2013)

Pranala njaba[besut | besut sumber]